Nije za svakoga: Cura traži cimera, a neki uvjeti koje mu je postavila su suludi

Ilustracija: 123RF (na slici nije prikazan stan iz članka)

JEDAN muškarac na internetu je objavio najbizarnije iskustvo koje je doživio tražeći stan u Londonu. Njegovu pažnju privukao je stan u kojem je živjelo više ljudi pa se javio na kontakt koji je pisao u oglasu. Ubrzo je od anonimne osobe dobio popis bizarnih pravila, koji je podijelio s prijateljima, a na kraju je popis završio i na Twitteru.

Ekipa na Twitteru primijetila je da osoba koja je sastavljala popis sa svakim pravilom postaje sve ljuća, a u bijesu je i preskočila 11. točku. Žene s mislile da je popis pisao muškarac, dok se muškarcima s Twittera činilo da je riječ o ženi. Misterij je riješio jedan dečko koji je čak razgledao stan, a pokazivala mu ga je žena, koja uopće nije vlasnica stana.

A kako popis izgleda? Evo ovako:

"Bok, oprosti na kasnom odgovoru, bila sam na poslu. Prije nego što dođeš razgledati stan, htjela bih da imaš predodžbu što možeš očekivati. Imala sam nekoliko loših cimera ove godine i ne želim ni trošiti vrijeme ako se ne možeš obvezati na neka pravila koja su meni jako važna. Ovo će biti malo poduže, ali daleko ćemo brže riješiti stvari ovako nego da dolaziš razgledavati stan i shvatiš da to ipak nije mjesto za tebe. Većina stvari s ovog popisa je zdravorazumska, a neke su moje osobne preferencije koje tebi mogu biti u redu, ili neće biti. Ako je tvoj stil života sličan mom i drugog cimera, dobrodošao si na razgovor", započela je žena.

Prva stvar koju traži jest da ga radnim danima nema u stanu od 9 do 17 sati.

"Radim od kuće pet dana u tjednu i trebam stan za sebe. Ako imaš normalan posao, to ne bi trebao biti problem. Studenti koji na faks idu nasumičnim danima na nekoliko sati ili ostaju u stanu cijeli dan nažalost tu ne mogu živjeti. Nisam zahtjevna oko vikenda, ali od ponedjeljka do petka od jutra do popodneva moraš negdje biti.

Druga stvar jest da mora biti obazriv i tih poput njenog sadašnjeg cimera.

"Trebao bi koristiti kvaku umjesto da lupaš vratima i pokušaj biti tiho, naročito ako je kasno ili rano ujutro, kako ne bi smetao drugima. Ne tražim cimera koji je slon u staklani, ne želim da trčiš uokolo i bacaš stvari. Očekujem da se tako ponašaju i tvoji gosti. I drugi cimer i ja smo prilično tihi", napisala je.

Šuljanje iza leđa nije dopušteno

Smeta joj i Skype.

"Imala sam cimera koji je svaki dan bio 2-3 sata na Skypeu, vikendom i po pet sati.

"Ovo je tiha zgrada i navečer čitam ili gledam nešto, a drugi cimer uči. Ne želim slušati buku iz tvoje sobe. Nema veze pričaš li na telefon ili Skype tiho", napomenula je i dodala da isto vrijedi ako satima gleda podcastove ili filmove bez slušalica.

Napomenula mu je i da to nije naročito društven stan, ali moraju se družiti.

"Ne radimo tulume, nemamo vremena za zajednička kuhanja i gledanja TV-a, ali očekujem da su moji cimeri pristupačni pa šuljanje iza leđa nije prihvatljivo. Možeš biti sramežljiv, ali povremeno čavrljanje dio je elementarne pristojnosti. Ako ti je to preteško, nisi osoba za ovaj stan. Ovo je dom, a ne hostel, tu nema stranaca", napisala je.

Tvrdi da želi da njen novi cimer ima prijatelje i hobije, jer ako slobodno vrijeme provodi doma , neće se dobro slagati.

"Kad nisam na svom poslu kojeg radim pola radnog vremena, život mi se vrti oko mog laptopa kada radim od kuće, jer imam puno posla. Ne želim da moj novi cimer misli da je u redu da i on toliko vremena provodi u stanu. Važno je da radiš puno radno vrijeme, a ako imaš neke hobije, još bolje, imat ćemo o čemu razgovarati kad naletimo slučajno jedno na drugo", napisala je.

Postoji i raspored čišćenja kojeg se svi drže.

"Ako moraš često na WC, ovo nije stan za tebe"

"Jednom tjedno čistit ćeš kupaonicu, kuhinju i pod. Ako zaboraviš ili nemaš vremena, nije problem, sljedećeg tjedna odradit ćeš više. Ne podnosim ljude koje boli briga ili rade grimase kad ih podsjetim na obveze. Postoje pravila koja moramo slijediti", poručila mu je.

Smeta joj i kad netko previše koristi kupaonicu.

"Ako trebaš na zahod 15 puta dnevno ili svakih 15 minuta, ovo nije stan za tebe. Ako kažeš da ne provodiš puno vremena u kupaonici jer se dugo ne tuširaš, ali sjediš po nekoliko puta dnevno na WC-u poput cimera koji se iseljava ili si ujutro u kupaonici sat vremena, nemoj se doseljavati. Ako jedeš samo grah iz konzerve, kuhaš leću i piješ pivo, nisi moj tip cimera", poručila je i dodala da voli ljude koji se brzo ustanu, brzo spreme i brzo odu na posao.

Napomenula je da u stanu nema kuhanja prije 8:30 i nakon 23 sata.

"Dopušteno je povremeno, možeš napraviti zobenu kašu ili koristiti mikrovalnu. Sve što iziskuje lonce i zdjele nije dozvoljeno, a jak miris probudit će ostale, što nije u redu. Ručkove za posao morat ćeš pripremati dan ranije Ne volim ljude koji puno vremena provode za štednjakom", napisala je.

Ni gosti nisu dopušteni

Očekuje od svakog da očisti za sobom u kuhinji i kupaonici.

"Ne moram isticati da se uvijek mora povlačiti voda u zahodu, kada isprati od dlaka ili kose te da se prljavo posuđe pere odmah. Neću dopustiti da prljavo posuđe u sudoperu stoji danima", napisala je.

Kao što on ne smije visiti po stanu, isto vrijedi za njegove prijatelje.

"Ako imaš goste tri puta tjedno, to je previše. Možeš povremeno imati goste koji dođu na vikend ili nekoliko dana, ali nije u redu ako je to svaki mjesec", napisala je i poručila da u Londonu imaju milijun mjesta za druženje pa to ne mora biti u stanu. Također ne želi da cimerova cura spava u stanu tri ili četiri puta tjedno, jer to znači da imaju još jednog cimera.

Ne želi ni cimera koji konzumira alkohol i droge. Pivo i vino u razumnim količinama tolerira, ali to je to.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.