Ninčevićev plan: Na Splitskom festivalu će zapjevati Josipović, Kerum, Bilić, Kostelić i Sudac?

DIREKTOR 50. Splitskog festivala Neno Ninčević planira ove godine ovo jubilarno izdanje festivala otvoriti nadasve zanimljivim humanitarnim showom "Poznati pjevaju". Ovih će dana odaslati pozivnice za nastup predsjedniku Ivi Josipoviću, splitskom gradonačelniku Željku Kerumu, velečasnom Zlatku Sudcu, Slavenu Biliću, Radi Šerbedžiji, Anti Prkačinu, Čedi Martiniću, Ivici Kosteliću, Ivi Karloviću, Niki Buliću, Juri Šundovu, Antonu Kovačevu, Arijani Čulini, Mili Elegović, Katji Kušec, Boži Prki, Mirku Fodoru, Vanessi Radman, Ivici Mornaru, Dini Rađi, Ivici Hlevnjaku Bukli te brojnim drugim glumcima, gospodarstvenicima, političarima, sportašima i poznatim ličnostima.

Uvodna večer Splitskog festivala će, kako je najavio Ninčević, biti posvećena borbi protiv nasilja u obitelji i školama, a nakon izvođenja najvećih hitova Splitskog festivala, biti će odabran i pobjednik humanitarnog showa "Poznati pjevaju".

"Znam da svi oni dobro pjevaju, ali neće biti nužno da sami izlaze na pozornicu"

"Apsolutno sam uvjeren da će predsjednik Ivo Josipović biti jedan od izvođača na 50. festivalu. Bio je na festivalu i prošle godine i odgledao sve tri večeri. Ovih dana uputit ćemo mu dopis i zamoliti ga i za visoko pokroviteljstvo", rekao je Ninčević za Slobodnu Dalmaciju te dodao kako je uvjeren da će novoizabrani hrvatski predsjednik rado prihvatiti njegovu ponudu, i to ne samo zbog činjenice što je i sam glazbenik, nego i zbog humanitarnoga karaktera večeri: "Moramo uvjeriti zakonodavca da je riječ o ozbiljnom problemu koji zahtijeva ozbiljne kazne. Znam da je predsjednik, i to ne jednom, ustao protiv nasilja u obitelji, kao i to da jako voli djecu. Pa ako i ne zapjeva, moći će barem odsvirati nešto na klaviru. Do sada me nikada nije odbio".

"Do sada smo kontaktirali s tek nekoliko njih s ove tzv. radne liste pa će se većina, nakon što ovo pročitaju, vjerojatno iznenaditi. Ali, mislim da će se u velikom broju odazvati i zapjevati najveće hitove Splitskog festivala u humanitarne svrhe. Znam da svi oni dobro pjevaju, ali neće biti nužno da sami izlaze na pozornicu, jer će njihovi gosti biti poznata estradna imena. Tako će imati mogućnost u pomoć pozvati mentora profesionalca", kazao je Ninčević te dodao kako ulaznice za humanitarno-glazbeni show "Poznati pjevaju" planira pustiti u prodaju mjesec dana ranije, a moći će ih se, kako najavljuje, kupiti isključivo putem interneta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.