Nitko nije mogao zadržati suze: Pogledajte dirljivi nastup Celine Dion posvećen pariškim žrtvama

Screenshot: Youtube

CELINE Dion je jučer, tijekom dodjele American Music Awards, održala emotivan nastup u spomen na pariške žrtve.

Pred prepunim gledališteim izvela je Hymne a l'Amour slavne Edith Piaf u pratnji orkestra, dok su je pratile fotografije najpoznatijih pariških atrakcija. U potresnom finalu iza njenih leđa ekran je ispunila slika slavnog Eiffelovog tornja obojanog u francuske nacionalne boje, dok mnogi u publici nisu mogli sakriti suze.

Riječ je o pjesmi koju je Edith Piaf napisala 1949. godine za ljubav svog života, Marcela Cerdana, koji je poginuo u padu aviona samo nekoliko mjeseci kasnije, na putu iz New Yorka u Pariz, gdje su se trebali sresti.

Nastup Celine Dion je najavio Jared Leto, koji je istaknuo da je njegov bend 30 Seconds to Mars u dvorani Bataclan nastupio samo nekoliko mjeseci prije strašnog krvoprolića. Leto je također odao počast svome prijatelju Thomasu Ayadu, koji je također izgubio život u pariškom pokolju.

"Nikada nećete uspjeti izazvati me da vas mrzim. Neću vam dati tu satisfakciju", citirao je Leto francuskog novinara Antoinea Leirisa, koji je u sada već kultnom Facebook statusu odgovorio teroristima koji su mu ubili suprugu.

"Francuska je važna. Rusija je važna. Mali je važan. Sirija je važna. Bliski istok je važan. SAD je važan. Čitav svijet je važan i mir je moguć", nastavio je dalje Leto. Osvrnuvši se na izbjegličku krizu, podsjetio je i da su mnogi Amerikanci "sinovi i kćeri imigranata, uključujući Stevea Jobsa i predsjednika Obamu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.