Njeno tajno vjenčanje bilo je hit vijest u Jugoslaviji, a ona je detalje pomno krila

Screenshot: YouTube

NA DANAŠNJI dan prije 54 godine rođena je Ljiljana Nikolovska, nekadašnja (a po mnogima i najbolja) pjevačica Magazina. U suradnji s Yugopapirom donosimo intervju s njom iz 1989. godine.

Listopad 1989.: Ime Ljiljane Nikolovski, šarmantne vokalistice splitske grupe Magazin, u posljednje vrijeme ne silazi sa stupaca naših žućkastih listova. Povod znaju već i vrapci na krovu: Ljiljana se u tajnosti (tako je, barem, mislila!) udala za Jadrana Lazića, svjetski poznatog fotoreportera. 

Svečani je čin obavljen na Hvaru, a potom su počele kružiti priče. Prvo neprovjerene, a zatim i one sve vjerodostojnije. 

U želji da sačuvaju privatni život, na što imaju potpuno pravo, ni Jadran Lazić ni popularna Ljilja nisu davali nikakve izjave. Sve je ostalo na "rekla-kazala".

Ovih smo dana ipak uspjeli razgovarati s Ljiljanom u stanki snimanja novog albuma. Dakako, iz njenih smo usta željeli čuti je li sve što se o njima nagađa istinito - ili tek jedna od mnogih novinarskih patki.

Mnogo se nagađa o vašem vjenčanju, no vi se još niste izjasnili. Čemu tolika tajanstvenost?

Privatni život želimo zadržati samo za sebe. Iznositi u javnost pojedinosti s vjenčanja isto je kao razgoliti se za naslovnu stranicu. To je vulgarno! Ne želim svoj privatni život miješati s poslovnim.

Mnogi se u čudu pitaju: "Kako tako iznenada?"

Jadran i ja susjedi smo još od malih nogu. Balkon do balkona! Ne poznajemo se od jučer.

U nekim su se novinama ipak pojavile i slike s vašeg vjenčanja, navodno "piratske", odnosno objavljene su bez vašeg znanja?

Mislim da je to vrlo nekorektan postupak čovjeka koji je bio angažiran da nas fotografira samo za naše privatne potrebe, za obiteljski album. Ni Jadran ni ja nismo još sigurni što ćemo poduzeti u vezi s time.

Govorka se da sigurno odlazite u SAD, gdje je vaš suprug stalno nastanjen. Čak su vam "pronašli zamjenu" u liku Marine Tomašević, pjevačice iz Zadra.

Svašta! Ja tu djevojku gotovo uopće ne poznajem! Jednom me na Splitskom festivalu Damir Strugar zamolio da se fotografiram s njom, mislim da je tu fotografiju poslije i objavio, pa je tako nastala ta priča. Uopće, u posljednje doba često u nekim novinama pročitam da sam rekla ovo ili ono, a ja se nikako ne mogu sjetiti kada sam i gdje to izjavila. Dakle, riječ je o običnim falsifikatima!

No, dobro. Ostajete li u Magazinu ili ne?

Dakako!

Odnosi li se to samo na projekt koji upravo završavate ili...?

Zasad razmišljam samo o projektu, odnosno albumu koji sada pripremamo. Ne mislim samo na snimanje ploče već i na sve one aktivnosti koje su vezane za nju - koncerte, promocije i TV nastupe. A dalje... tko zna!

Donosi li ta vaša nova ploča nešto uistinu novo?

Slažem se s Matom Došenom, koji tvrdi da je to dosad naša najzrelija i najbolja ploča. Napravljen je stanovit kvalitativni i stilski pomak unaprijed. Ploča je mnogo čvršća, a i tekstovi su uistinu kvalitetni. Očekujemo da će se na tržištu pojaviti početkom studenoga, kada ćemo u Zagrebu prirediti i svečanu promociju.

Tekst: Ludwig Drummer (Studio, 1989.)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.