Nova knjiga: Meghan vikala na osoblje zbog veganskog jela, kraljica ju ukorila

Foto: EPA

U ISTOM tjednu kada je bio sprovod Elizabete II. izašla je knjiga The New Royals: Queen Elizabeth's Legacy and the Future od the Crown, autorice Katie Nichols, i dosta je uznemirila kraljevski dvor.

Nichols u svojoj knjizi piše da je kraljica bila iscrpljena "Megxitom". 

"Kraljica je jasno dala do znanja da, ako Harry i Meghan odluče otići, neće moći iskoristiti prednosti toga što su dio kraljevske obitelji. Povjerila se prijatelju da je iscrpljena zbog cijele situacije", rekao je izvor kojem je povrijeđena kraljica rekla: "Ne znam, nije me briga i ne želim više razmišljati o tome."

Kraljica prigovarala zbog boje vjenčanice

Netrpeljivosti su postojale i prije Meghanina vjenčanja s Harryjem. Kraljica je tada Meghan pozvala na red jer se sukobila s osobljem. Povišenim tonom im je prigovorila da se u jednom veganskom jelu osjećaju jaja i da je to nedopustivo. Kraljica joj je objasnila da se u palači ne razgovara tako s osobljem.

Meghanina vjenčanica za veliku svadbu 2018. godine nije bila po guštu kraljice. Nije bila sretna zbog Meghanine odluke da nosi bijelu vjenčanicu i, piše Katie Nichols, smatrala je da kao razvedena žena treba poštovati tradiciju i pred oltarom se pojaviti u prljavobijeloj haljini. 

Camilla ispljunula čaj

Nichols u svojoj knjizi spominje posjet Harryja i Meghan palači ovog proljeća, kada su se sastali s kraljem Charlesom i njegovom suprugom Camillom kako bi pokušali izgladiti nesuglasice nastale nakon Harryjeva napuštanja kraljevskih dužnosti. 

Harry je tada predložio da se u razgovore uključi medijator, stručnjak koji bi im pomogao komunikaciju usmjeriti na pravi put. Charles je na to šutio, a Camilla je ispljunula čaj koji je u tom trenutku pila te rekla da to ne dolazi u obzir jer se takve stvari uvijek rješavaju unutar obitelji i bez svjedoka. 

Već se spominjali Meghanini sukobi s osobljem

Da je Meghan imala problema s kraljevskim osobljem, pisao je i Valentine Low u knjizi Dvorjani: Skrivena moć iza krune. U knjizi su objavljena svjedočenja bivših zaposlenika Harryja i Meghan u kojima se tvrdi da je vojvotkinja od Sussexa bila šefica iz pakla zbog koje su se ljudi tresli i plakali na poslu. 

Navodno je Meghan istjerala dva osobna asistenta, a osoblje je bilo poniženo u više navrata. Vojvotkinjini odvjetnici odbacili su te optužbe. U proljeće 2017., više od šest mjeseci prije nego što se par zaručio, Meghan je navodno rekla jednom od Harryjevih savjetnika: "Mislim da oboje znamo da ću uskoro biti tvoja šefica."

Bivši zaposlenici Harryja i Meghan tvrde da je vojvotkinja znala svoje osoblje zvati svakih deset minuta petkom navečer i derati se. Nekoliko članova osoblja brzo je dalo otkaze, navodi se. Meghan je navodno ponižavala ljude koji godinama rade za kraljevsku obitelj.

Meghan dala ultimatum Harryju

U istoj toj knjizi istaknut je ultimatum koji je Meghan dala Harryju. Autor navodi da je Meghan nakon nekoliko mjeseci veze inzistirala na tome da Harry javno objavi da je ona njegova djevojka te da se obrati novinarima koji su je navodno maltretirali. Svjedoci navode da se princ jako uplašio te popustio.

"Rekla mu je: 'Ili javno objavi da sam ti ja cura ili prekidam.' On se potpuno izgubio i prestrašeno govorio: 'Ona će me nogirati'", tvrde svjedoci. Harry je popustio i naložio osoblju Kensingtonske palače da objave njegovu vezu s glumicom te da se obrate novinarima i paparazzima koji su je proganjali.

Pročitajte više