Novi jezik mladih: Znate li što je bussin, POV, slay, cheugy?

Dragi čitatelji, ako ste se ikad zatekli u razgovoru s mlađom generacijom i pomislili da slušate neku tajnu šifru, niste jedini. Novi jezik mladih je evoluirao brže od memova, a neki izrazi zvuče kao da su izašli ravno iz znanstveno-fantastičnog filma. Vrijeme je da se upoznamo s najnovijim frazama koje dominiraju društvenim mrežama i svakodnevnim razgovorima mladih. 

 

Bussin

 

Ako vas netko pita "Je li ovo jelo bussin?", nemojte se zbuniti. Bussin znači da je nešto jako dobro, ukusno ili cool. Na primjer: "Ova pizza je stvarno bussin!" Da, sada možete zvučati kao kul mladić na TikToku dok jedete svoju omiljenu hranu.

 

POV

 

POV, ili Point of View, je popularan način snimanja videa gdje gledatelji vide situaciju iz perspektive osobe koja snima. Često korišten na TikToku, npr. "POV: Ti si moj kućni ljubimac koji gleda kako se pripremam za školu." To je kao da ste uskočili u nečije cipele... doslovno!

 

Slay

 

Slay znači da je netko nešto napravio izvanredno dobro ili izgleda nevjerojatno. Primjer: "Ona stvarno slay-a u toj haljini!" Ako vam netko kaže da ste slay, prihvatite to kao veliki kompliment. Osjećajte se kao modna ikona na crvenom tepihu.

 

Cheugy

 

Ah, cheugy. Ovaj izraz označava nešto što je nekako staromodno, ali ne na dobar način. Recimo da nosite majicu s natpisom "Keep Calm and Carry On" – to je cheugy. Na primjer: "Ta fora s jednobojnim Insta feedom je tako cheugy." Ako ste 'cheugy', vrijeme je da osvježite svoj stil, prijatelju!

 

No cap

 

Ova fraza znači "bez laži" ili "ozbiljno". Ako kažete nešto poput "Ova serija je najbolja, no cap", znači da stvarno mislite da je serija izvrsna i ne pretjerujete. Koristite ovo kad želite naglasiti iskrenost svojih riječi. Bez brige, nema kapa u ovoj izjavi.

 

Vibe check

 

Kada netko kaže "Vibe check", želi provjeriti kako se osjećate ili kakva je atmosfera. Na primjer, ako je na tulumu super zabavno, možete reći "Ovaj tulum prolazi vibe check." Ali ako su svi malo napeti, možda ne prolazi. Vibe check je poput emocionalnog termometra – samo ga izvadite i provjerite!

 

Stan

 

Ne, ovo nema veze s imenom Stan. Stan je kombinacija riječi "stalker" i "fan" i označava osobu koja je super veliki obožavatelj nečega ili nekoga. Ako nekoga "stan-ate", to znači da ih stvarno obožavate. Primjer: "Ja totalno stan-am Beyoncé." Svi želimo imati takvu strast prema nečemu, zar ne?


 

Eto, sada ste spremni za razgovor s mladima bez osjećaja kao da ste ispali iz vremenskog stroja. U svijetu u kojem se jezik mijenja brzinom svjetlosti, važno je ostati u toku, ili barem znati što znači kad vam netko kaže da je vaš stil "slay" ili da je vaša torta "bussin". Uživajte u učenju novih fraza i, tko zna, možda baš vi budete sljedeći "vibe check" kralj ili kraljica! No cap!

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.