Novinarka koja je pratila slučaj zaljubila se u "najomraženijeg čovjeka na svijetu"

AKO BISTE trebali izabrati najomraženiju osobu 2015., teško da biste pronašli čovjeka kojeg je svijet više mrzio od Martina Shkrelija.

Ako ste zaboravili, Shkreli je 2015. podigao cijenu lijeku (koji najčešće koriste oboljeli od AIDS-a) s 13.50 na 750 dolara, a to je potez koji ga je u kombinaciji s urođenom antipatičnošću i trolerskim karakterom učinio ne pretjerano omiljenom osobom.

Uglavnom, novinarka koja je o njegovoj propasti pisala za Bloomberg, Christe Smythe, tijekom reportaže zaljubila se u Shkrelija i svi su pomalo šokirani nakon što je svoju ljubavnu priču podijelila s magazinom Elle.

Susreti uživo doveli su do odluke da o njemu napiše knjigu, to je dovelo do prijateljstva, a zatim i do razvoda od supruga, otkaza u Bloombergu i nekonvencionalne veze sa Shkrelijem.

Nakon svog otvorenog intervjua u kojem je otkrila i da je od samog početka znala da je manipulator, Shkreli je s novinarkom prekinuo sve kontakte, ali ona tvrdi da još nešto osjeća prema njemu. Doduše, novinarka Stephanie Clifford, koja je razgovarala s novinarkom za Elle, u završetku je napisala i da bi sve ovo mogao biti pokušaj Smythe da preuzme inicijativu u ovoj bizarnoj vezi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.