Nikad potresniji HONY: Svoj je pojas za spašavanje dao nepoznatoj ženi pa zauvijek nestao u moru

 Foto: Facebook

OTKAD je fotograf Brandon Stanton otišao u Grčku, milijuni fanova Facebook stranice Humans of New York imaju priliku svakodnevno čitati potresne ispovjedi nesretnih izbjeglica.

Mnoge od njih i više su nego dovoljno dramatične za kakav hollywoodski blockbuster, a samo je pitanje vremena kada će neke od ovih teških životnih priča dobiti i svoju ekraniziranu verziju. Nakon potresne priče Muhammada, jedan od takvih primjera je i žena čija će sudbina na trenutke podsjetiti na filmsku inačicu Titanica. Nažalost, bez milijunske zarade i samo s doživotnim ožiljcima na srcu.

"Moj suprug i ja smo sve prodali ako bi si mogli priuštiti putovanje. U Turskoj smo radili i po 15 sati na dan kako bismo skupili dovoljno novca za odlazak. Krijumčar je nas 152 ukrcao na brod. Jednom kada smo vidjeli čime bi trebali ploviti, mnogi od nas su htjeli odustati, no krijumčar je rekao da ne namjerava nikome vratiti novac. Nismo imali izbora. I potpalublje i paluba su bili krcati ljudi. Valovi su počeli zalijevati brod pa je kapetan naredio da svu prtljagu bacimo u more. Udarili smo u stijenu, ali je kapetan rekao da ne brinemo. Zatim je i voda počela prodirati u brod, ali kapetan je opet rekao da ne brinemo. Suprug i ja smo bili u potpalublju kada se počelo puniti vodom. Bilo je preusko, nismo se mogli ni pomaknuti. Svi su počeli vrištati. Mi smo bili posljednji koji su se izvukli živi. Suprug me izvukao kroz prozor. U moru je skinuo svoj prsluk za spašavanje i dao ga jednoj ženi. Plivali smo koliko smo mogli. Nakon nekoliko sati rekao mi je da je preumoran da bi nastavio dalje i da će malo plutati na leđima kako bi se odmorio. Bilo je toliko mračno da ništa nismo vidjeli. Valovi su bili visoki. Čula sam ga kako me zove, ali bio je sve dalje i dalje... S vremenom me pronašao jedan brod. Moga muža nisu nikada našli", ispričala je nesretna žena za HONY na grčkom Kosu.

 

“My husband and I sold everything we had to afford the journey. We worked 15 hours a day in Turkey until we had enough...

Posted by Humans of New York on Monday, 28 September 2015
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.