Obitelj Salaj priprema dosad najraskošniju Božićnu bajku s čak 2,5 milijuna lampica

Foto: Davor Kirin

JEDNA od najpoznatijih manifestacija kontinentalne Hrvatske, Božićna priča obitelji Salaj u Grabovnici, počinje 1. prosinca i trajat će sve do 14. siječnja.

Šesnaesta po redu Božićna priča zasjat će s preko 2,5 milijuna svjetlećih lampica uz pregršt noviteta koje će posjetitelji moći vidjeti svakim danom od 15 do 21 sat, uključujući vikende i blagdane.

Ovogodišnja manifestacija najzahtjevnija je dosad te su pripreme postavljanja lampica započele još početkom rujna i trajat će sve do samog otvorenja, dok su se ostali radovi na imanju izvodili tijekom cijelog ljeta. Preko 120 000 posjetitelja koji se očekuju ove godine moći će uživati u proširenoj šetnici, klizalištu, ponudi rukotvorina i proizvoda domaće radinosti u Advent selu, svakodnevnom vatrometu, animatorima za najmlađe i bogatoj gastronomskoj ponudi.

"Kada sam, prije 16 godina, krenuo ukrašavati svoje imanje da bih obitelji pružio poseban božićni ugođaj koji osobno u djetinjstvu nisam imao, nisam mogao ni zamisliti da će doseći toliku posjećenost. Svake godine kada upalimo sve lampice, sreća i zadovoljstvo koje osjećamo svakako su vrijedni sveukupnog truda, radova i neprospavanih noći koje pripreme za Božićnu priču zahtijevaju. To je ostvarenje mog sna iz djetinjstva, rekao je inicijator manifestacije Zlatko Salaj.

Broj posjetitelja povećava se iz godine u godinu, stoga je, osim posjetitelja iz cijele Hrvatske, već najavljen i dolazak velikog broja grupa iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, a očekuju se i posjetitelji izvan granica Europe.

Obitelj Salaj započela je uređivati svoje dvorište božićnim lampicama prije 16 godina. Godinama, uz
veliki trud i entuzijazam, postala je najznačajnija manifestacija kontinentalnog dijela Republike
Hrvatske.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Božićnu bajku obitelji Salaj, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Božićna bajka obitelji Salaj.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.