Objavljeno da se na Eurosong vraća država koja nije sudjelovala 30 godina

Screenshot: YouTube

TELEVIZIJA Luksemburga RTL objavila je da će se Luksemburg vratiti 2024. godine na Eurosong kao jedna od država natjecateljica, nakon čak 30 godina nesudjelovanja.

Vijest je objavljena i na službenim stranicama Eurosonga, a potvrdio ju je Martin Österdahl, izvršni supervizor.

"Oduševljeni smo što ponovno možemo poželjeti dobrodošlicu Luksemburgu na Eurosong nakon 30 godina. Jako se veselimo suradnji s RTL-om i njihovom povratku na najveći svjetski događaj glazbe uživo 2024. godine”, rekao je.

Luksemburg se na Eurosongu zadnji put natjecao 1993. godine, a pobijedio 1983. s pjesmom Si la vie est cadeau, koju je izvela Corinne Hermès. Luksemburg se sa sveukupno pet pobjeda u prva tri desetljeća natjecanja još uvijek nalazi na trećem mjestu po broju pobjeda koje je neka zemlja ostvarila na Euroviziji.

"Oduševljeni smo što se Luksemburg vraća na Eurosong i još smo uzbuđeniji što će RTL Luxembourg preuzeti uzbudljiv zadatak odabira pjesme za 2024. godinu. Kao medijska tvrtka koja je posvećena ljudima Luksemburga, veselimo se emitiranju emisija uživo. Gledatelji će moći doživjeti Eurosong u njegovom punom sjaju", poručio je Christophe Goossens, izvršni direktor RTL-a Luxembourg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.