Od Severine do Čolića. Najskuplji dočeci Nove godine u regiji

Foto: Ivo Cagalj/Vjeran Zganec Rogulja/R.Z./ATAImages/Grgo Jelavic/PIXSELL

Za novogodišnje nastupe neki od najpoznatijih regionalnih pjevača zarađuju izuzetno visoke honorare. Severina će ove godine za doček nastupiti u Sarajevu, a za taj nastup će, kako piše Dnevni avaz, zaraditi oko 800 tisuća konvertibilnih maraka, što je oko 400 tisuća eura. Ovaj vrtoglavi iznos trebao bi postati najskuplji nastup na regionalnoj sceni za doček Nove godine.

Čolić u Dubrovniku

Prošle je godine Zdravko Čolić za svoj novogodišnji nastup na Stradunu u Dubrovniku zaradio čak 130 tisuća eura. Ova visoka cifra izazvala je različite reakcije među Dubrovčanima.

"Čini mi se lijepo, narodni pjevač, napravit će dobar štimung. 130 tisuća eura samo za njegov nastup? Lijepo, blago mu se", "Strašno, evo. Ne podržavam to", "Ja sam zašutio", "Ne znam tko to dogovara, treba se obratiti ljubitelju umjetnosti, našem gradonačelniku koji nikad ništa nije učinio za umjetnike u gradu", bili su neki od komentara Dubrovčana na ovu cifru.

Dino Merlin i Željko Joksimović

Dino Merlin je na dočeku 2020. godine u Skoplju navodno zaradio 100 tisuća eura. Iste godine u Sarajevu je nastupio Željko Joksimović za 75 tisuća eura.

Aleksandra Prijović podigla honorar

Aleksandra Prijović je, prema srpskim medijima, podigla svoj honorar na 100 tisuća eura za nastup u Beogradu. Sličan honorar zaradila je i Lepa Brena, koja je nastupila u Crnoj Gori. Vrijedi spomenuti i Sašu Matića, koji je 2022. godine zaradio 80 tisuća eura za nastup u Beogradu.

Hrvatski izvođači

Prošle su godine na dočeku u Zagrebu nastupili Let 3 i Zagrebačka filharmonija, a Turistička zajednica je za program izdvojila 102.000 eura. U Poreču je na dočeku 2024. godine nastupio Petar Grašo. Bruto honorar iznosio je 70 tisuća eura plus 30 tisuća eura troškovi produkcije. Gibonni je nastupio na riječkom Korzu, a trošak nastupa, koji uz izvođača i prateće glazbenike uključuje kompletnu tehničku podršku, odnosno razglas i rasvjetu te osoblje za produkciju, iznosio je 74.500 eura.

Na dočeku 2020. godine u Zagrebu za nastup Novih fosila i Prljavog kazališta gradska uprava iskeširala je oko 93 tisuće eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.