Odlaze iz Hrvatske i napuštaju svoje pse: "Max je skoro umro od stresa i tuge"

Facebook

MAX nikada nije napuštao svog vlasnika. Kao i svaki drugi pas, bio je beskrajno vjeran i privržen, strpljivo čekajući vlasnika da se vrati kući i veselio se šetnjama i igri.

Onda je njegov vlasnik potpisao da se odriče vlasništva nad svojim psom i ostavio ga udruzi Šapica koja se danas brine o njemu. Vlasnik ga je ostavio jer ga nije mogao povesti u Njemačku, gdje se s obitelji nedavno odselio. Obitelj je u vlasništvu imala još jednog psa kojeg su uspjeli udomiti, ali Max nije imao tu sreću. Završio je u skloništu za pse i jako teško podnio napuštanje.

"Prvo se želio obračunati sa svima u skloništu i skakao je na sve ograde da bi došao do njih, što naravno nije moguće... Kad smo ga stavili u njegov boks samo je počeo čudno gledati oko sebe... Sav taj lavež, skučeni prostor, nepoznati ljudi... Odjednom se sklupčao na pod i počeo povraćati. Povratio je 11 puta", kaže nam Tomislav Mikelec iz udruge Šapica koja je Maxa vratila u život.

"Ono što smo mi vidjeli i prepoznali je predinfarktno stanje. Našom pravovremenom reakcijom on je stavljen u izolaciju i osjeća se dobro - ne hropće, ne guši se, ne povraća, ne grči se", dodaje Mikelec.

"Kroz neko vrijeme ići će na operaciju grla, tumora na prsima i na kastraciju...  U našem skloništu rade divni ljudi koji su Maxu posvetili svoje vrijeme i on je sada dobro. Preživio je stresove i šokove... Barem se nadamo", zaključuje Mikelec.

Samo u skloništu udruge Šapica nalazi se 25 pasa koje su vlasnici ostavili jer su napustili Hrvatsku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.