Oglasio se odvjetnik Vina Diesela nakon optužbi: Prvi put čujemo za ovo, nije kriv

Foto: EPA

VIN DIESEL je optužen za seksualno zlostavljanje. U tužbi podnesenoj u Los Angelesu u četvrtak Asta Jonasson je ustvrdila da ju je glumac seksualno napao u jesen 2010. godine, tijekom snimanja filma Brzi i žestoki 5 u Atlanti.

Glumac negira da je došlo do zlostavljanja, a o svemu se oglasio njegov odvjetnik Bryan Freedman. Rekao je da Vin u cijelosti poriče te tvrdnje. "Ovo je prvi put da je čuo za tu tvrdnju, staru više od 13 godina, koju je iznijela navodna devetodnevna zaposlenica", rekao je odvjetnik za Variety. 

Imaju dokaze koji pobijaju Astine "čudne tvrdnje"

Njegov odvjetnik također je izjavio da "postoje jasni dokazi koji u potpunosti pobijaju tužiteljičine čudne tvrdnje". 

Jonasson kaže da ju je produkcijska kuća One Race Films angažirala kao pomoćnicu dok je on snimao film u Georgiji. Prema dokumentima do kojih je došla publikacija, Jonasson tvrdi da je bila u Dieselovom apartmanu u St. Regisu u Atlanti dok se on "zabavljao s više žena". 

Kada su te žene otišle, prema tužbi, Diesel je uhvatio Jonasson za zapešće i povukao je na krevet. U tužbi se navodi da ga je zamolila da ode, ali ju je on navodno počeo dodirivati po grudima i ostatku tijela, uključujući unutarnju stranu bedara.

Tvrdi da je nakon navodnog napada dobila otkaz

Navodi da se bojala "nasilno ga odbiti" zbog vlastite sigurnosti i radnog mjesta. Međutim, kada joj je Diesel pokušao skinuti gaćice, Jonasson je vrisnula i pobjegla niz hodnik.

U tužbi se još navodi da je Diesel masturbirao dok je "prestrašena gospođa Jonasson zatvorila oči, pokušavajući se distancirati od seksualnog napada i izbjeći gađenje".

Jonasson tvrdi da ju je nakon nekoliko sati Dieselova sestra i predsjednica tvrtke One Race Samantha Vincent nazvala i otpustila nakon manje od dva tjedna na poslu.

Pročitajte više