"Olimpijske igre" nekad najpoznatijeg prankstera svijeta pamte se i danas

Screenshot: YouTube

POVODOM početka Olimpijskih igara u Parizu mnogi su se prisjetili "Olimpijade" nekad najpoznatijeg prankstera svijeta Remija Gaillarda. On je prije 17 godina snimio svoju verziju Olimpijskih igara i tako je nastao jedan od prvih viralnih videa ikad (u vremenu kada izraz viralno još nije ni postojao), a Remi je privukao pozornost šire javnosti.

Slavnom Francuzu tada su tračnice tramvaja postale pruge na atletskoj stazi, šljunak na gradilištu bio mu je podloga za skok u dalj, a umjesto kugle Remi je bacao voće. Naravno, nisu svi imali razumijevanja za njegove šale, pa je u nekoliko navrata "dobio po glavi", no ovaj ga je video vinuo u zvijezde.

Snimka je do danas na YouTubeu pregledana skoro 30 milijuna puta.

2021. godine snimio je novu verziju, povodom OI-ja u Tokiju, no odjek je bio puno manji.

Tko je Remi Gaillard?

Remi Gaillard je francuski komičar i performer poznat po zabavnim i provokativnim videima. Rođen je 7. veljače 1975. godine u Montpellieru. Njegov uspon do slave započeo je nakon što je izgubio posao 1999. te se odlučio posvetiti stvaranju videosadržaja.

Jedan od njegovih najpoznatijih videa je onaj iz 2002., kad je obukao nogometni dres i uletio na teren tijekom finala francuskog kupa, čak pozirajući s igračima i uzimajući trofej. Ova hrabra šala donijela mu je međunarodnu slavu.

Gaillardovi videi često kombiniraju slapstick komediju, improvizaciju i društvenu kritiku. Njegov moto, "C'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui" ("Radeći bilo što, postaješ bilo tko"), odražava njegovu filozofiju da se humor i kreativnost mogu naći svugdje.

Kritičari su ga optuživali za neodgovorno ponašanje, dok su ga obožavatelji hvalili zbog hrabrosti i kreativnosti. Gaillard je bio preteča danas svugdjeprisutnih youtubera i tiktokera koji na slične načine pokušavaju postići ono što je on postigao još početkom milenija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.