"Oni mrze žene": Objavljene su nominacije za Oscara i jedan je film podignuo prašinu

Screenshot: YouTube

AKADEMIJA je objavila nominacije za ovogodišnje Oscare. Film Christophera Nolana Oppenheimer dobio je 13 nominacija, dok ih je film Poor Things s Emmom Stone dobio 11, a drama Martina Scorsesea Killers of the Flower Moon 10.  

Ljetni blockbuster Barbie zaradio je osam nominacija, no Akademija nije nominirala Gretu Gerwig, redateljicu i scenaristicu filma, kao ni Margot Robbie, koja je utjelovila lik Barbie, dok je Ryan Gosling nominiran za najbolju sporednu ulogu u filmu. Ta je odluka razbjesnila fanove koji su preplavili X komentarima. 

"Znači, Ryan Gosling je nominiran za ulogu Kena, a Margot Robbie nije za ulogu Barbie." 

"Nema nominacije za Margot Robbie ni Gretu Gerwig, ali Ryan Gosling je nominiran. One su doslovno cijela poanta filma." 

"Ryan Gosling je zasluženo nominiran, ali Greta Gerwig i Margot Robbie nisu? Time su dokazali poantu filma u jebenoj 2024., ovo ne možete izmisliti." 

"Greta nije nominirana, Margot nije nominirana, oni mrze žene." 

"Gretu Gerwig su omalovažili unatoč činjenici da je Barbie jedini film koji je zaradio milijardu dolara i režirala ga je žena, ovo je sumnjivo." 

"Bez obzira na vaše mišljenje o filmu Barbie, kako je moguće da ne priznate žene koje su ga stvorile (Margot i Gretu), ali nominirate Barbie za najbolji film i priznate mušku zvijezdu za njegovu izvedbu i pjesmu?"

"Ako je Ryan zaslužio nominaciju, onda je sigurno i Margot, a činjenica da ne bi pobijedila nije poanta. Gotovo da izgleda kao da je Akademija namjerno odigrala temu filma kako bi ljudi govorili o tome. Oscari već dugo nemaju veze s tim tko ih je zaslužio." 

 

Pročitajte više