Operacije joj uništile karijeru: Baby iz Prljavog plesa je neprepoznatljiva

Screenshot: Youtube

JENNIFER GREY svjetsku je slavu stekla davne 1987. igrajući legendarnu Baby u filmu Prljavi ples. 

Svojevremeno svi su poludjeli za ljubavnom pričom tinejdžerice i njenog plesnog instruktora kojeg je glumio slavni Patrick Swayze, no ubrzo nakon toga Jennifer kao da je nestala. 

Godine 1989. glumica je otišla na dvije plastične operacije kojima je smanjila nos, a to ju je, kako se pokazalo, koštalo karijere. 

Naime, nepravilan nos bio je njen zaštitni znak koji ju je razlikovao od svih ostalih glumica. Nakon operacija, toliko se promijenila da je čak ni bliski prijatelji nisu prepoznali. 

"Ušla sam u operacijsku salu kao slavna osoba, a izašla kao anonimac. To je bilo kao da sam u programu zaštite svjedoka ili kao da sam postala nevidljiva", priznala je u jednom intervjuu 2012. 

Izgled joj se toliko promijenio da je od glumice A-liste došla do toga da jedva dobiva ikakve uloge. Operaciju je, priznaje, gorko požalila. 

"Uvijek ću biti ona nekad slavna glumica koju više nitko ne prepoznaje. Sve zbog operacije nosa", rekla je. 

Jedno je vrijeme čak razmišljala o tome da promijeni ime i započne karijeru od nule, no od toga je odustala. 

Pokrenula je i vlastitu humorističnu seriju It's Like, You Know u kojoj je glumila propalu holivudsku zvijezdu, no serija je ugašena nakon samo 19 epizoda. Nakon toga je glumila u seriji John from Cincinnati koja je otkazana nakon 10 epizoda. 

Godine 1987. je, netom nakon velikog uspjeha, bila u autu sa svojim tadašnjim dečkom Matthewom Broderickom (trenutnim mužem Sarah Jessice Parker) kad su doživjeli tešku prometnu nesreću. Dvije žene koje su bile u drugom autu su poginule, a Jennifer je nakon toga mučila krivnja. Patila je i od posljedica ozljeda koje je doživjela. Kasnije je priznala da nakon toga njena ambicija nikad više nije bila ista. 

Natjecala se u američkoj verziji Plesa sa zvijezdama i pobijedila, iako je usred sezone završila u bolnici zbog napuknutog diska u kralješnici. Nakon toga su joj otkrili izraslinu na štitnjači za koju se pokazalo da je kancerogena. Srećom, uspješno su je uklonili i rak se više nije vraćao. 

U kasnijoj karijeri glumila je u televizijskim filmovima, a pojavila se u serijama Prijatelji i Uvodu u anatomiju, ali je većina ljudi nije ni prepoznala. 

Od srpnja 2001. godine je u braku s glumcem i redateljem Clarkom Greggom, s kojim ima kćer Stellu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.