Oproštaj glazbenika i fanova od Christine McVie: "Bila mi je najbolja prijateljica"

Foto: YouTube

PRIJATELJI i obožavatelji opraštaju se od glazbenice Christine McVie, dugogodišnje članice benda Fleetwood Mac koja je preminula u 80. godini života. Vijest o smrti potvrdila je njezina obitelj, a u kratkom priopćenju poručili su da je umrla mirno u snu u bolnici nakon kratke bolesti.

"U ime obitelji Christine McVie, teška srca vas obavještavamo o njezinoj smrti. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovim teškim trenucima", poručili su.

Odlazak McVie, koja je napisala neke od najpoznatijih hitova poput Little Lies, Everywhere, Don't Stop, Say You Love Me i Songbird, rastužio je fanove Fleetwood Maca i oni se putem društvenih mreža opraštaju od Christine.

Prijatelji i obožavatelji se opraštaju

Najemotivniji oproštaj imali su članovi benda, kojem se pridružila 1971. godine, pa ga onda napustila nakon 28 godina i ponovo se vratila 2014. godine.

"Bila je najbolja glazbenica koju smo mogli imati u svom bendu i najbolja prijateljica koju smo mogli imati u životu. Bili smo tako sretni što je s nama. Jako smo je cijenili i zahvalni smo joj na nevjerojatnim uspomenama. Jako će nam nedostajati", poručili su.

Javila se i Stevie Nicks, jedna od članica benda i jedna od najboljih prijateljice Christine.

"Prije nekoliko sati saznala sam da mi je najbolja prijateljica umrla. Nisam znala da je bolesna sve do subote uvečer. Htjela sam doći u London, ali rekli su nam da čekamo.

Tako, od subote, jedna pjesma mi prolazi glavom, iznova i iznova. Mislila sam da ću joj moći otpjevati je, pa joj je pjevam sada. Uvijek sam znala da će mi trebati ove riječi jednog dana. 'Vidimo se na drugoj strani, ljubavi moja'. Nemoj me zaboraviti. Tvoja Stevie", napisala je Nicks.

A oprostili su se i mnogi drugi kolege glazbenici i fanovi. "Christine McVie je umrla. Jedan od najboljih rock-glasova ikad. Pjevačica i autorica hitova", napisao je podcaster Marc Maron.

Kanadski pjevač i tekstopisac Ron Sexsmith je poručio: "Upravo sam saznao tužne vijesti, umrla je Christine McVie. Napisala je meni najdraže pjesme Fleetwood Maca i obožavao sam njezin solo-rad. Pregolem gubitak".

Britanski bend Garbage oprostio se tweetom: "Shrvani smo saznanjem da je Christine McVie umrla. Jednostavno shrvani. Songbird zauvijek".

Publicist Danny Deraney objavio je kako je Christine bila "ljepilo koje je držalo Fleetwood Mac na okupu. 

Bivši košarkaš Rex Chapman prisjetio je jednog njezinog citata. "Iako su govorili da smo se puno svađali, mi smo se zapravo puno smijalo. Nije bilo baš toliko svađe", tvitao je Chapman uz dodatak: "Počivala u miru".

Glazbenica Sheryl Crow objavila je: "Tako sam tužna što čujem da je Christine otišla u raj. Svijet će biti čudniji bez nje. Kakva legenda i kakva ikona, divno ljudsko biće".

Nagrađivana umjetnica

Britansko-američki rock sastav, osnovan u Londonu 1967. godine, prodao je više od 100 milijuna ploča diljem svijeta, što ih čini jednom od najuspješnijih grupa svih vremena. Fleetwood Mac je jedan od najpoznatijih rock bendova 1970-ih i 80-ih, koji su činili Mick Fleetwood, Christine i John McVie, kao i Lindsey Buckingham i Stevie Nicks.

Osim dvije Grammy nagrade, godine 2006. Christine je dobila BASCA (British Academy of Songwriters, Composers and Authors) Gold Badge Award, a 2014. dobila je nagradu Ivor Novello za životno djelo. Osim toga, dobitnica je i nagrade Trailblazer koja joj je dodijeljena na dodjeli nagrada UK Americana 2021.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.