Oslobođena Hamasova taokinja napravila party, ljudi je napali: "Dečko ti je zatočen"

Screenshot: Twitter

Četvero talaca otetih s glazbenog festivala tijekom napada Hamasa 7. listopada prošle godine spašeno je u raciji u središnjoj Gazi. Među spašenima je i 26-godišnja Noa Argamani, izraelska državljanka kineskog porijekla. Snimka Noe kako vrišti i moli za život dok je Hamasovi militanti otimaju s festivala na jugu Izraela postala je simbol napada.

Odlučila proslaviti život

Argamani je sada na slobodi te je odlučila proslaviti život organiziranjem velike ljetne zabave s obitelji i prijateljima, nakon što je provela 246 dana u Gazi. Tom prilikom pozvala je Hamas da oslobodi preostale taoce, uključujući njenog dečka Avinatana Ora, izvijestio je Times of Israel.

"Situacija nije idealna da se mi ovdje zabavljamo dok rat i dalje traje... Dok su naši vojnici na bojnom polju i dok je još 209 talaca zarobljeno u Gazi, uključujući mog dečka Avinatana Ora, koji nam svima užasno nedostaje. Ali, u isto vrijeme sretna sam što mogu proslaviti život sa svima vama. Ova zabava je podsjetnik da moramo cijeniti svaki dan svog života i slaviti svaki trenutak dok smo ovdje", izjavila je u snimci koju je emitirao Channel 12.

Brojne kritike na proslavu

Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se kritike zbog ove proslave. "Više od 200 nedužnih palestinskih civila je poginulo kako bi se oslobodila Noa Argamani, a sada ona polugola pleše sa svojim ocem uz techno glazbu dok je njen dečko još uvijek u zatočeništvu. Kakvo poremećeno društvo", stoji u jednom komentaru.

"Hvatanje talaca civila je ratni zločin koji zaslužuje osudu bez obzira na stranu. No razlika je očita - palestinski taoci nakon oslobađanja izgledaju izmučeno, dok izraelski taoci, poput Noe Argamani, slave", piše u još jednom komentaru.

Na zabavi je Argamani bila opuštena, plesala je sa svojim ocem Yaakovom, a okupljeni su ih podigli na ramena dok su plesali.

Od trenutka kada je oslobođena, Argamani je postala jedna od najglasnijih zagovornica razmjene talaca između Izraela i Hamasa zalažući se za oslobađanje svog dečka i preostalih zarobljenika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.