Otišli smo u centar Zagreba i pokazali ljudima Gršine stihove. Ovo su reakcije

Foto/Video: Index

Prošetali smo ovih dana Zagrebom i provjerili znaju li prolaznici koje pjesme pjeva hrvatski reper Grše. Dali smo im tekstove njegovih pjesama da ih pročitaju i pogode tko pjeva. Pogledajte kako su se snašli.

@index.hr Provjerli smo prepoznaju li Hrvati stihove Gršinih pjesama. 😅 #indexhr #zagreb #grše #hrvatska #fyp #viralvideo ♬ original sound - Index.hr

"Ma ništa sporno, brate, samo gas daj, gas daj, jebeš Hollywood, američki san taj", započeo je s čitanjem prvi prolaznik i ostao pomalo začuđen. "Pa, ne znam ja, ovo je engleski... Ne znam. Tko je autor?" upitao nas je. Rekao nam je da ne zna tko je Grše. "Za mene su ovi stihovi nešto naopako. Nije moj san ni američki san", našalio se i nasmijao. Upitali smo ga kakvu glazbu voli. "Volim seljačku glazbu, šargiju, tamburu i tako to. One izvorne i narodne pjesme", otkrio nam je na kraju razgovora. 

"Pjeva li to Nucci možda?" 

"Dalmacija bandolero, kapa mi sada dinero, lagan kao brat Brasileiro", pročitala je sljedeća prolaznica tekst pjesme s malim izgovornim pogreškama. "Čemu to?" kratko nas je upitala. Jedna djevojka bila je sretna kada je prepoznala stihove, no nije se mogla sjetiti tko pjeva. "Nucci?" upitala nas je i dodala na kraju: "Nemam pojma."

Jedna Zagrepčanka je rekla da su tekstovi grozni i upitala nas je što je to, a Zagrepčanin kojeg smo sljedećeg zaustavili odmah je prepoznao tko pjeva napisane pjesme. Mlađa prolaznica je rekla da obožava Gršu i da joj je to najbolji hrvatski reper.

"Nisu primjerene pjesme jer ga vole djeca"

Sljedeći prolaznik je pročitao dio reperove pjesme Mamma Mia, a zatim se nasmijao. Upitali smo ga sviđaju li mu se reperovi stihovi, na što nam je odgovorio: "Glazba je zabavna, ali da bih je preporučio za slušanje, ne bih."
"Mislim da nije primjereno, pogotovo zato što ga djeca vole", rekao je te dodao da u pjesmama ima nekih skraćenica za koje on zna što znače, ali djeca ne znaju.

>>Zašto je Hrvatska poludjela za Gršinim pjesmama o shoppingu i pasti u Italiji

Upitali smo ga i sviđa li mu se Grše kao pojava, a prolaznik nam odgovara: "On je čak jedan od normalnijih, ima puno gorih izvođača." Nije nam otkrio na koga misli. 

Tko je Grše?

Pravog imena Grgo Šipek, reper iz Trilja glazbom se počeo baviti krajem srednje škole, kada je s prijateljem Mateom Đonlićem, poznatijim pod imenom Đona, osnovao grupu III. Čin.

Grše se publici predstavio 2019. godine debitantskim albumom Tilurium, s kojeg se istaknuo singl Badr Hari. Tada je zaokupio pažnju hip-hop zajednice, a već 2021. izbacio je album Platinum, koji je s vodećim singlom Highlife pomeo streaming-platforme i istaknuo se kao najbolji hip-hop album te godine. Grše je osnovao i izdavačku agenciju Blockstar Digital, čije je sjedište u Splitu.

S Vojkom V je 2023. završio na sudu nakon što ih je tužio Zoran Mamić. Mamić ih je tužio zbog pjesme Mamići, a njegova odvjetnica je tom prilikom ustvrdila da "95% teksta pjesme Mamići nije u tužbi, nego neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu".

Naime, u pjesmi Mamići Vojko V i Grše pjevaju: "Vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu."

Zoran Mamić je od Grše i Vojka V tražio ispriku zbog stihova, no oni su to odbili. Vojko V i Grše naveli su kako se ne smatraju krivima. Tužba još uvijek nije dobila epilog, ali je pjesma prešla milijun pregleda na YouTubeu.

2022. godine je postao tata

Grše je u sretnom braku s Rafaelom Šipek, a par je prošle godine dobio prvo dijete, sina Frana. Danas je najuspješniji glazbenik nove generacije u Hrvatskoj, njegovi hitovi na YouTubeu imaju desetke milijuna pregleda.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.