Otkazan Victoria's Secret show, utješimo se najboljim fotkama prethodnih

Foto: Gulliver/Getty Images

MANEKENKA Shanina Shaik potvrdila je višemjesečna nagađanja - revija donjeg rublja Victoria's Secret ove godine neće biti održana, prvi put u 23 godine. Nakon brojnih kritika i pada gledanosti organizatori su odlučili "promijeniti model", ali to očito nisu stigli do vremena u kojem se revija tradicionalno održava pa novo izdanje u novom ruhu najavljuju za 2020. godinu.

"Nažalost, revija se ove godine neće održati. Nisam na to naviknula jer svake godine u ovo doba treniram za anđelicu. Sigurna sam da će se u budućnosti nešto dogoditi. Sigurna sam da traže nove načine da naprave spektakl jer to je najbolji show na svijetu", rekla je 28-godišnja Shanina za Daily Telegraph.

Gledanost revije prošle je godine pala ispod brojke od pet milijuna ljudi pa se buduća izdanja više neće prenositi na televiziji. "Moda je biznis promjene. Moramo rasti, a s tim na umu odlučili smo promijeniti dosadašnji pristup", rekla je izvršna direktorica Leslie Wexner, pokušavajući "počistiti nered" koji je svojim izjavama na temu revije dao šef marketinga Ed Razek.

Nisu htjeli transseksualce pa razljutili javnost

On je, naime, prošle godine u Vogueu odbio mogućnost uključivanja manekenki različitih tjelesnih građa i pritom naišao na oštre kritike. "Pitaju nas zašto ne bismo imali transseksualce. Ne, mislim da ne bismo. Zašto? Jer je ovaj show fantazija. To je 42-minutni zabavni specijal, jedinstven u svijetu", rekao je tada Razek i naišao na oštre kritike po pitanju dugonogih mršavica koje tradicionalno koračaju pistom, a ne predstavljaju stvarnu ženu, već njezin nedostižni ideal.

Gašenje Victoria's Secret showa na neki je način i kraj jednog poglavlja u pop-kulturi. Anđelice su godinama bile udarni seks-simboli, a angažman u ovom projektu djevojkama je redovito donosio zvjezdani status. U galerijama pogledajte neke od najpoznatijih anđelica i njihova sad već legendarna izdanja na pisti.

U prvoj fazi postojanja ovog spektakla svakako najveća zvijezda bila je Tyra Banks. Godine 2004. na reviji je nosila slavni "fantasy grudnjak", a od uloge anđelice oprostila se 2005. godine.

Embed from Getty Images

Heidi Klum je dugi niz godina bila najpoznatija anđelica, u projekt se uključila još 1997., a 2009. godine je odradila svoju zadnju reviju.

Embed from Getty Images

I slavna Gisele Bundchen dugo je i ponosno koračala pistom Victoria's Secreta, od 1999. do 2006. godine.

Embed from Getty Images

Adriana Lima godinama je bila jedna od najpoznatijih manekenki vruće postave Victoria's Secreta, od 2000. do 2014. godine.

Embed from Getty Images

Posljednjih godina svjetsku je slavu, zahvaljujući ovoj raskošnoj reviji, stekla čitava nova generacija supermodela, poput Gigi i Belle Hadid te Kendall Jenner koja je zbog svog prvog sudjelovanja u showu bila toliko uzbuđena da je čitavom klanu Kardashian-Jenner zabranila dolazak kako joj ne bi oteli pozornost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.