Otkrivene tajne serije: Znate li čemu služi reš kokošja kožica na snimanju "CSI Miamija"?

VEĆ SE i vrapci na grani šale na račun naočala poručnika Horatia Cainea koje obavezno skida u svakoj od 213 epizoda kriminalističke serije "CSI Miami", koliko ih je dosad snimljeno. No, ono što ćete sada doznati znaju samo vjerni obožavatelji drugog po redu CSI spin-offa, koji možete pratiti na RTL-u.

U Miamiju doista postoji policijska jedinica koja istražuje mjesta zločina (CSIB – Crime scene investigation bureau), ali njezini članovi, za razliku od svoje televizijske inačice, ne obavljaju laboratorijska testiranja dokaza – to rade kolege iz drugog odjela, Miami-Dade Crime Laba.

Sve scene serije snimljene su u Los Angelesu

Sve scene snimljene su u Los Angelesu - policijska stanica i mjesta nesreće snimaju se u studiju, dok se scene s plaže u većini slučajeva snimaju na Manhattan plaži u predgrađu Los Angelesa. Jedino što je snimljeno u Miamiju su scene eksterijera, odnosno zračni prikazi plaža, nebodera i zgrada.

Poručnik i voditelj dnevne smjene, Horatio Caine, dobio je ime prema američkom piscu Horatiu Algeru iz 19.st., poznatijem po pisanju novela koje kritiziraju osobe koje su se preko noći od siromaha pretvorili u bogataše. Prvi glumac kojem je bila ponuđena uloga je slavni Don Johnson, no on ju je odbio bez nekog značajnijeg objašnjenja.



Sve scene serije snimljene su u Los Angelesu

Lik poručnika Horatia Cainea brzo je postao popularan u američkoj kulturi - njegovo ime se pojavljivalo u skoro svim talk show emisijama kao referenca na crvenu kosu ili na naočale koje Caine rado skida i stavlja na nos, ali i u drugim televizijskim serijama, "Simpsoni", "Kalifornikacija", "Dr. House", "Teorija velikog praska", "Kako sam upoznao vašu majku", "Svi mrze Chrisa", "Dva i pol muškarca", pa čak i u kvizovima poput "Tko želi biti milijunaš" i "Jeopardy!".


Tijekom testiranja pucnjave, kod glumca Davida Carusa (glumi Horatia Cainea) je otkrivena rijetka prirodna pojava. On je prirodni dešnjak i umjesto da mu je, dok cilja kroz nišan,  normalno zaklopiti desno oko, on je svaki put instinktivno zatvarao lijevo.

Iako su prema posljednjem popisu građana Miamija čak 35% Kubanci, jedini član glumačke ekipe koji ima barem malo kubanskog podrijetla (točnije ¼) je Adam Rodriguez (glumi Erica Delka).

Glumci Elizabeth Berkley, Rade Šerbedžija, Rob Estes, Josh Hopkins, Sean "P. Diddy" Combs i Jon Hamm već su ostvarili gostujuće uloge u "CSI Miamiju", a lista onih koji će to tek napraviti svakim je danom sve duža. U novim sezonama glumit će Bo Derek, Racquel Welch, Ted Danson, Drea de Matteo, Natasha Henstridge, Diane Farr, pa čak i meksička glumica Kate del Castillo, Hrvatima poznata iz brojnih meksičkih telenovela.

Na jednoj žrtvi reš pečena kokošja kožica lako pretvorila u opeklinu 3. stupnja

Twitter je jako popularan u Americi pa stoga ne čudi što glumci rado obavještavaju svoje obožavatelje o svojim trenutnim lokacijama snimanja i ostavljaju fotografije sa seta – među posljednjima je i glumica Eva La Rue (glumi Nataliju Boa Vistu) koja se za uspomenu  fotografirala na njujorškom setu zajedno s kolegom Garyjem Siniseom.

Većina tehnikalija i tehnologija koje se koriste u seriji postoje i u stvarnim policijskim laboratorijima, no producenti i tehničari koji rade na seriji priznali su da su se malo poigrali kod nekih aparata. Oni u seriji obave testiranja dokaza u svega nekoliko minuta, dok istim aparatima u stvarnom životu treba danima, pa čak i tjednima za objavu analize.

U ovoj seriji kostimografi i šminkeri poslužili su se drugačijim metodama prikazivanja rana i opeklina na ljudskom tijelu, i to uz pomoć hrane. Tako se, na primjer, na jednoj žrtvi reš pečena kokošja kožica lako pretvorila u opeklinu 3. stupnja, dok su hladetina i komadići svinjskog mesa lako predočili mišić ruke kroz koji je prošao metak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.