Otkriveni novi dokazi: Je li Courtney Love kriva za ubojstvo Kurta Cobaina?

Foto: Splash

AKO je vjerovati stručnjacima novog dokumentarnog filma "Soaked in Bleach" o smrti Kurta Cobaina, smrt kultnog frontmana Nirvane nije bila samoubojstvo. Štoviše, prema ekskluzivnim isječcima koje je objavio Daily Mail, dokazi upućuju da je Cobaina ubila Courtney Love.

Službeno izvješće iz travnja 1994. godine navodi da je frontmen Nirvane sam sebi oduzeo život pucnjem u glavu, no stručnjaci su u novom dokumentarcu analizirali njegovo oproštajno pismo, Kurtov rukopis i druge okolnosti tragedije.

Privatni detektiv Tom Grant, kojega je upravo Courtney unajmila nešto prije Cobainove smrti, tvrdi da pismo kojeg je glazbenik napisao prije smrti uopće nije nije bilo oproštajno. Posebno su sumnjivi posljednji retci, a navodno se pokazalo da su slova iz Cobainovog pisma slična onima na bilješkama pronađenim u Courtneyinoj torbi. Istražitelji tvrde da je upravo ona dodala nekoliko posljednjih redaka, imitirajući Cobainov rukopis. Tvrde da je razlika između rukopisa na početku i kraju pisma posve jasna.

Istražitelji također tvrde da su male šanse da si je Cobain oduzeo vlastiti život nakon konzumacije heroina, a sumnjičavi su i zbog kremacije tijela šest dana nakon smrti, kao i zbog činjenice da su otisci s puške uzeti tek mjesec dana nakon tragedije.

Brojni obožavatelji Curta Cobaina već godinama tvrde da iza njegove smrti stoji Courtney Love, a njihove sumnje pospješuje činjenica da bi Love u slučaju razvoda ostala bez bogatstva.

Bivši načelnik policije Seattlea Norm Stamper, koji se na tom položaju nalazio od 1994. do 2000. godine, jedan je od glavnih protagonista dokumentarca te tvrdi da bi istraga Cobainove smrti morala biti iznova pokrenuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.