Otkriveno je što je "kraljica ketamina" uhićena zbog smrti Perryja tražila na Googleu

Foto: Profimedia

Jasveen Sangha (41), poznata kao "kraljica ketamina Los Angelesa", jedna je od pet uhićenih osoba zbog umiješanosti u zavjeru oko distribucije ketamina od kojeg je poznati glumac Matthew Perry preminuo. Dvojica liječnika isprva su glumcu nabavljala zalihe ketamina, a kada su lijekovi postali preskupi, nabavljao ih je iz drugih izvora, uključujući i Jasveen.

"Kraljici ketamina" prijeti doživotni zatvor

Trenutačno se ona suočava s devet točki optužnice povezanih sa smrću glumca, a osim distribucije ketamina optužena je i za održavanje prostora gdje se nalazila droga te posjedovanje s namjerom distribucije metamfetamina, piše Unilad. 

Iako se izjasnila da nije kriva, ako je ipak osude po svim točkama optužnice, prijeti joj doživotni zatvor. Sudac joj je odbio zahtjev za puštanje na slobodu te će u pritvoru ostati do sljedećeg zakazanog ročišta 15. listopada.

Prema tužiteljima, Sangha je distribuirala ketamin i druge ilegalne droge u sjevernom Hollywoodu od 2019. godine. Na konferenciji za novinare u četvrtak američki državni odvjetnik Martin Estrada opisao je njezin dom kao trgovinu za prodaju droge. Rekao je da je pretragom njezine kuće pronađeno oko 80 bočica ketamina, metamfetamina, kokaina i Xanaxa.

Prije pet godina prodala je ketamin čovjeku koji se nakon toga predozirao

Tužitelji su nadalje optužili Sanghu da je bila svjesna opasnosti ketamina, rekavši da je u kolovozu 2019. prodala ketamin čovjeku po imenu Cody McLaury nekoliko sati prije nego što je umro od predoziranja. Kada je McLauryjev rođak javio Sanghi da ga je njezin ketamin ubio, ona je navodno pretražila na Googleu: "Može li ketamin biti naveden kao uzrok smrti?"

Jedan od ostalih osumnjičenika optuženih za Perryjevu smrt, Erik Fleming, navodno je u optužnici rekao da Sangha "posluje samo s vrhunskim i slavnim osobama".

Prema BBC-ju, dilerica droge svoj je ekstravagantni životni stil pokazivala na društvenim mrežama objavljujući sadržaje sa zabava i svojih luksuznih odmora u Japanu i Meksiku.

Otkrivena je kriminalna mreža

Podsjećamo, osim "kraljice ketamina", uhićeni su i dr. Salvador Plasencia (42), dr. Mark Chavez (54) te glumčevi osobni asistenti Kenneth Iwamasa (59) i Eric Fleming (54). BBC izvještava da je istraga otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina koji su lijek isporučivali Perryju te da su iskoristili njegove probleme s ovisnošću.

Iwamasa i Flemming spominju se kao suradnici u zavjeri. Sangha i Plasencia radili su s njima na distribuciji ketamina Perryju od rujna do listopada prošle godine. Dali su mu otprilike 20 bočica ketamina za 55 tisuća dolara u gotovini, iskorištavajući njegove probleme s ovisnošću, navode vlasti.

Bočicu su naplaćivali čak 2000 dolara

"Kraljica ketamina" je glumcu prodala 50 bočica ketamina za 11 tisuća dolara, a istražitelji su dodali da je jedna serija ketamina koju je prodala bila povezana s Perryjevom smrću u listopadu prošle godine. Policija je navela da su osumnjičeni vidjeli priliku za brzu zaradu i naplatili bočicu ketamina, koja inače košta 12 dolara, čak 2000 dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.