Otkriveno koji su glumci najviše zaradili u 2022., jedno ime uvjerljivo vodi

Screenshot: Youtube

NAJVEĆE holivudske filmske zvijezde zarađuju pozamašne iznose, a predvodi ih Tom Cruise kao najplaćenija filmska zvijezda u 2022. godini. Otkrivene su i plaće najpopularnijih glumaca serija i filmova na streaming servisima, koje predvodi ekipa serije Yellowstone.

S najnovijim nastavkom popularnog filmskog hita Top Gun: Maverick očekuje se da će Cruise zaraditi više od 100 milijuna dolara od prodaje kinoulaznica uz svoju plaću i eventualni udio u prihodima od streaminga, piše Variety. Cruise, koji glumi u filmu i producira nastavak slavnog pilotskog hita, trebao bi glumiti u sljedeća dva filma Nemoguća misija, za koje izvori procjenjuju da će mu donijeti zaradu u rasponu od 12 do 14 milijuna dolara. 

 

Zvijezdu Top Guna slijedi Will Smith kao drugoplasirani na listi. Smith je potpisao glavnu ulogu u akcijskom trileru Emancipation u lipnju 2020., a za nju je dobio 35 milijuna dolara. Datum izlaska filma pomaknut je na 2023. zbog kašnjenja produkcije.

Objava je uslijedila nedugo nakon Smithova incidenta s Chrisom Rockom, kada je uletio na pozornicu dodjele Oscara i ošamario komičara jer se našalio na račun ćelavosti Jade Pinkett Smith. Zvijezda The Hancocka kasnije je dala napustila Akademiju, a organizacija je zabranila Smithu da prisustvuje dodjeli Oscara i drugim događanjima idućih deset godina. 

Njegova najveća plaća do sada bila je za film Ljudi u crnom 3 iz 2012. godine, za koji se tvrdilo da je Smithu donio 100 milijuna dolara.

Margot Robbie i Millie Bobby Brown predvode glumice

Popularna serija Paramount Networka Yellowstone, koju je kreirao Taylor Sheridan, u svojoj glumačkoj postavi ima neke od najplaćenijih zvijezda na streaming servisima. Oscarom nagrađeni glumac Kevin Costner zarađuje 1.3 milijuna dolara po epizodi, dok Harrison Ford i Helen Mirren, zvijezde Sheridanove serije 1923, prequela Yellowstonea, oboje zarađuju milijun dolara po epizodi.

Sylvester Stallone također je među najplaćenijim televizijskim glumcima sa zaradom od milijun dolara po epizodi za glavnu ulogu u Sheridanovom Tulsa Kingu.

Ostale zvijezde koje najviše zarađuju su Leonardo DiCaprio, koji će biti plaćen 30 milijuna dolara da se ponovno ujedini s Martinom Scorseseom za film Killers of the Flower Moon, te Chris Hemsworth, koji bi trebao dobiti 20 milijuna dolara za Netflixov film Extraction 2.

Hollywoodske zvijezde koje su također zaradile 20 milijuna dolara za svoje filmove su Denzel Washington za Equalizer 3, Vin Diesel za Fast X, Tom Hardy za Venom 3, Joaquin Phoenix za Joker 2 te Will Ferrell i Ryan Reynolds za Spirited. 

Među glumicama se ističu Margot Robbie, koja je dobila 12.5 milijuna dolara za Barbie, te zvijezda Stranger Thingsa Millie Bobby Brown, koja će zaraditi 10 milijuna dolara kada ponovi svoju ulogu sestre Sherlocka Holmesa u nastavku Netflixove Enole Holmes.