Ova pjesma oduševila je fanove Eurosonga, hit je na TikToku: "Bolestan broj pregleda"

Foto: Screenshot YouTube

Pjesma Europapa, kojom će Joost Klein ove godine predstavljati Nizozemsku na Eurosongu, postala je hit na internetu.

Na službenom YouTube kanalu Eurosonga objavljena je prije četiri dana, a dosad je skupila više od 6 milijuna pregleda. Osim toga, Joost je u manje od tjedan dana na kladionicama skočio s 21. na 6. mjesto. 

Obožavatelji Eurosonga ispod videa na YouTubeu pišu da je upravo ovakva pjesma nedostajala ovom natjecanju i da ima velike šanse za pobjedu. Neki su istaknuli da je pjesma očito privukla veliku pozornost s obzirom na to da je skupila velik broj pregleda u tako kratkom periodu.

"Mislim da ni Duncan Laurence nije skupio toliko pregleda u tako malo vremena", "Broj pregleda je bolestan, a Eurosong još nije ni počeo", "Tek sad sam shvatio koliko bih volio da ova pjesma pobijedi na Eurosongu", "Ovo je umjetničko djelo, nevjerojatno dobra pjesma", neki su od komentara. 

Pjesma je hit i na TikToku.

@allthingsadam.ie What do you think? #fyp #eurovision #eurovision2024 #netherlands #nederland ♬ original sound - Adam Mc Callig
@jessevanwieren 12 PUNTEN NAAR NEDERLAND😍 #joostkleineurovision2024 #joostklein #eurovision #europapa ♬ origineel geluid - Jesse van Wieren
@addonick Wat vind jij van dit nummer van 1 op 10? 🫣 #addo #nick #europapa #joostklein #eurovision2024 ♬ origineel geluid - Addo & Nick
@glenn_eilbracht OMG EUROPAPA 🇪🇺 #joostklein #europapa #eurovision #eurovision2024 #eurovisionsongcontest #thenetherlands #joostkleineuropapa #whattowatch #joostforwin #esf24 ♬ origineel geluid - Glenn Eilbracht

Podsjećamo, stihovi pjesme Europapa su pismo Joosta pokojnom ocu koji je preminuo od raka i rekao mu da nema granica za ono što može postići. 

"Europapa govori o siročetu koje putuje Europom (i izvan nje) kako bi pronašlo sebe i ispričalo svoju priču. Isprva ga ljudi ne prepoznaju, ali on nastavlja grabiti svaku priliku da bude viđen. Pjesma je posveta mom ocu. Odgajajući me, prenio mi je širok pogled na svijet", izjavio je Klein.

Na prvom mjestu kladionica je i dalje Hrvatska. Pjesma Baby Lasagne Rim Tim Tagi Dim je na službenom YouTube kanalu Eurosonga dosad skupila 1.8 milijuna pregleda. 

Pročitajte više