Ovaj Zagrepčanin svaki dan po gradu vozi napuštene štence i zbog toga često ima problema

Foto: Index

ŽELJKO TUTUNOVIĆ iz Udruge Bubi svim je Zagrepčanima dobro poznat lik. On svakodnevno centrom grada vozi napuštene štence za koje, kako kaže, traži novi dom.

Tvrdi da je na ovaj način udomio već 120 štenaca te kaže da mu ljudi često i sami donose štence koje pronađu ili za koje se više ne mogu brinuti.

Nedavno se požalio da zbog toga ima i problema s policijom. Naime, dok je stajao kod prolaza Harmica, policija ga je potjerala jer, kako tvrde, on ne posjeduje štand, već vozilo.

Zbog tog čudnog pravila on svoju konstrukciju na pedalama stalno mora voziti gradom, bez zaustavljanja. No, gradom na ovoj konstrukciji ne smije ni pedalirati pa uglavnom psiće i cijelu konstrukciju gura kraj sebe.

Osim udomljavanja, kaže da skuplja i donacije za brigu o psima, a za građane u centru Zagreba često i odsvira neku od pjesama koje sam piše.

Ipak, ima i onih koji tvrde da Tutunović i ne brine baš o svojim psima te da mu namjere i nisu toliko čiste kao što ih predstavlja. Neki Zagrepčani kažu da su ti štenci često bolesni i da nemaju osnovnu zdravstvenu njegu te da Tutunović, i ako pronađe udomitelja, ne želi tako lako pokloniti pse.

 

Pročitajte više