Ovako bi izgledale reklame Victoria's Secreta s transrodnim curama

Foto: Instagram

NAKON što je Ed Razek šef marketinga tvrtke L Brands, u čijem je vlasništvu Victoria's Secret, rekao da manekenke koje nose njihovu reviju ne mogu biti plus size ili transrodne jer bi uništile fantaziju, mnogi su odlučili bojkotirati brend ili pokazati Razeku koliko je u krivu.

Među njima je transrodna YouTuberica Nikita Dragun, koja je odlučila napraviti svoju verziju oglasa za Victoria's Secret. Za pomoć se obratila tvrtki LiveRichMedia, koja joj je pomogla snimiti i smontirati video u kojem se pojavljuje odjevena u donje rublje s parom anđeoskih krila, kakve nose manekenke na revijama Victoria's Secreta na pisti.

"Draga Victoria's Secret, tvrdite da transrodne žene ne mogu prodati fantaziju. E pa, ovdje ja prodajem fantaziju", napisala je pored snimke.

U intervjuu za Vogue, Razek je izjavio: "Trebamo li imati transseksualce na reviji? Ne. Mislim da ne trebamo. Zašto ne? Jer je naša revija fantazija. To su 42 minute zabavnog spektakla. To je to."

Dodao je da su 2000. pokušali uvrstiti plus size modele u svoju reviju, ali interesa nije bilo.

"Još uvijek ga nema", dodao je.

Kasnije se na Twitteru ispričao zbog svojih "neosjetljivih riječi". Unatoč isprici, 9000 ljudi potpisalo je peticiju kojom se podržava bojkot revije Victoria's Secreta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.