Ovako je Katarina ranije govorila o Rimcu: U svemu smo različiti, ali to je dobro

Foto: Facebook, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mate Rimac i Katarina Lovrić razveli su se nakon tri godine braka. Bivši par se zaručio 2020. godine, a Mate je tad na društvenim mrežama objavio njihove fotografije stare 15 godina. "Tek smo se upoznali pa nam je trebalo malo vremena. Kakvu odličnu spontanu zabavu smo imali - sve vas volim! Siguran sam da će godine koje dolaze biti još uzbudljivije od ovih koje su prošle", napisao je tad

Godinu dana nakon vjenčali su se u tajnosti nakon 17 godina poznanstva. Privatna ceremonija se održala u Vili Dalmacija u Splitu, a prisustvovali su samo paru najbliži ljudi. Katarina tada nije nosila klasičnu haljinu-vjenčanicu poput krinoline ili sirena kroja, već je na sebi imala upečatljivi bijeli kombinezon sa šlepom. Njihove fotografije sa svadbe tada je na društvenim mrežama objavio jedan zagrebački salon vjenčanica. 

Tada je Katarina otkrila i kako su se ona i Mate upoznali. "Upoznao nas je moj najbolji prijatelj i Matin bratić Ante u Livnu. Točnije, ispred dućana koji smo zvali Ljubina zadruga i ispred kojeg me dida čekao nedjeljom poslije mise da mi nakupuje slatkiša", rekla je za Gloriju

Tada je istaknula kako su ona i Rimac u svemu različiti te se našalila da je to dobro jer bi si inače brzo dosadili.

Crkveno vjenčanje izazvalo pozornost javnosti

Potom su te iste godine imali crkveno vjenčanje u okolici Livna. Njihovo vjenčanje tad je privuklo veliku pozornost javnosti. Jedna od gošći tada je na Instagramu objavila snimku na kojoj Katarina, prema starom običaju, baca jabuku preko kuće. Vidjelo se kako je mlada zagrizla jabuku i iz sve snage je bacila preko krova kuće. 

Pred Katarininu kuću u Odžaku stigli su trubači u kombiju leskovačkih tablica, dok su gosti pred Matinu kuću u mjestu Lištani pristizali autobusima. Nakon crkvene ceremonije zaputili su se na svadbeno slavlje u žutoj Neveri. 

Na svadbi su mladence i goste uveseljavali Zabranjeno pušenje i Bajaga, a mladenci su se pridružili frontmenu Zabranjenog pušenja Seji Sexonu te s njim zapjevali pjesmu Jugo 45. Prvi ples odsvirao im je Momčilo Bajagić Bajaga, a riječ je bila o pjesmi Bademi i so. 

Mate je naposljetku ispunio obećanje koje je dao mještanima te se proslava nastavila i drugi dan. Tada su se u medijima pojavili natpisi da se drugog dana slavlja okrenuo vol težak 800 kilograma, kojim je Mate počastio Livnjake, no Mate je negirao da je to bila njegova ideja.

"Nije istina. Svadba je bila u subotu i bez mesa. Nedjeljno slavlje nema veze sa mnom i nije svadba. Oko tog bika sam se svađao s raznim ljudima, ali ne mogu ja drugima određivati što da rade", napisao je tada u grupi Veganska zajednica.

Katarina je Mati bila velika podrška u svim projektima

Katarina je kao i Mate porijeklom iz Livna u Bosni i Hercegovini, a studirala je marketing na jednom privatnom zagrebačkom fakultetu. Rimcu je posljednjih godina bila velika potpora u svim projektima, a zajedno su se mogli vidjeti na svim većim događanjima. Podržala ga je na predstavljanju električnog hiperautomobila C_Two u Ženevi 2018. godine.

Potom je s njim bila na dodjeli svjetske nagrade za poduzetnika godine. "Dajemo svoj doprinos, ono što možemo, od početka mi je bio cilj pokazati da se može. Rekli su mi na fakultetu da je nemoguće u Hrvatskoj proizvesti auto, mi smo dokazali da se može", rekao je tada Rimac.

Katarina je ranije govorila i o njihovom poslovnom odnosu. "Kad me netko pita kakav je osjećaj voziti se više od 200 kilometara na sat, sram me je odgovoriti da mi je to normalno i da nemam straha. Oduvijek sam voljela adrenalin. Ali voziti se, primjerice, u Zagrebu pored tramvaja - to nikako. Tvrtka naglo raste, sad nas je više od tisuću, a Mate i ja dosta dobro podnosimo taj koloplet privatnog i poslovnog odnosa.

Ja imam svoj odjel i odgovaram svom šefu, a to nije Mate. Moj ured je u Zagrebu, njegov u Svetoj Nedelji, a preko tjedna se skoro i ne vidimo. No, naravno da živimo za tvrtku i da pričamo o svemu što se na poslu događa i kad smo doma. Ne bih mogla zamisliti da radim negdje drugdje", rekla je Katarina 2021. godine za Gloriju.

Matu je Katarina podržala i prije dvije godine tijekom predstavljanja prvog Bugatti Rimca. Rimac se tad pohvalio fotografijama iz Kalifornije, a na dvije je s njim pozirala i Katarina. Rimčeva bivša supruga sjela je i za volan te pozirala s osmijehom. 

K8 i M8

Osnivač i suvlasnik Rimac grupe u ožujku ove godine pohvalio se personaliziranim modelom Nevere na čijim se sjedalima isticalo K8 i M8 - kratice njihovih imena (Kate i Mate), kada bi se izgovarala na engleskom jeziku. "Konačno, moj automobil za svaki dan je spreman", napisao je tad Mate uz fotografije Nevere.

Mati na Facebook profilu još stoji fotografija s Katarinom, a još uvijek se prate i na društvenim mrežama. Ona na profilima na društvenim mrežama ima djevojačko prezime Lovrić te joj kao radno mjesto još uvijek stoji Data & Test Team Lead u Rimac Automobili.

Podsjećamo, da su se Mate Rimac i Katarina Lovrić razveli, Indexu je potvrdilo nekoliko izvora bliskih Rimcu. Za komentar smo se obratili i Rimčevim suradnicima. "Ne komentiram privatni život zaposlenika firme", rekla nam je kratko Marta Longin iz Rimac Automobila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.