Ovako je Žuži govorila za Index: "Ne bojim se smrti, to je lijepi moment koji sam zavrijedila"

Screenshot: YouTube

ŽUŽI JELINEK ostat će zapamćena po svom britkom umu i otvorenim ljubavnim savjetima koje je desetljećima davala ženama kroz svoje kolumne.

U video intervjuu prije četiri godine za Index je ispričala dio svog bogatog životnog iskustva.

"Išla sam u zanatsku školu u Zagrebu, a mama mi je svaki dan davala dva dinara za tramvaj. Išla sam pješke i stavljala to sa strane da bih platila jednu ženu koja me je učila francuski", prisjetila se Žuži, koja je u konačnici govorila čak sedam jezika.

Sa samo 17 godina počela raditi za Ninu Ricci u Parizu.

"Jednu večer sam šivala, a onda je došla gospođa Ricci. Pitala me što tu radim, a ja sam joj rekla da joj ta haljina koju nosi nije toliko lijepa kao ona dan ranije. Drugi dan je došla i pitala me je li ta bolja", ispričala je Žuži, a sjetila se i kako ju je Coco Chanel zavoljela.

"Ona mi je rekla da se sa 20 godina moram udati. Pitala sam je zašto, pa nisam luda. No mama joj je rekla da se nikad ne uda, jer je njen muž bio pijanac, i zato se Coco zaista nikada nije udala. I tada kad je imala 70 godina se strašno kajala što je imala samo ljubavnike, a nikad muževe. 'Subotom i nedjeljom dolaze mi prijatelji i puna mi je kuća ljudi, a ostatak tjedna sam sama'", prisjetila se Žuži razgovora sa slavnom Coco Chanel, za koju je također radila.

Žuži se prisjetila i kako je seksom uspjela spasiti život svojim roditeljima, nakon što su joj braća streljana a roditelji su trebali biti odvedeni u koncentracijski logor u Jasenovcu. Čitav intervju poslušajte u videu.

U drugom intervjuu za Index, duhom uvijek mlada Žuži osvrnula se i na smrt.

"Ne bojim se smrti. Smatram da je smrt jedan lijepi moment koji ste zavrijedili. Živite bez bolova, bez grižnje savjesti...", rekla je za Index.

Legendarna Žuži Jelinek preminula je u Zagrebu u dobi od 96 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.