Kasandru su 1989. opisivali kao enigmu: "Volim diskoteke, ples, lijepu garderobu..."

Screenshot: Youtube

PREMINULA je ikona hrvatskog dancea devedesetih, Kasandra. U suradnji s Yugopapirom prisjećamo se početaka njene karijere.

Studio, studeni 1989.: Renomirani zagrebački skladatelj Vladimir Delač ovih nam je dana otkrio što je pripremio za predstojeći zagrebački festival. Iza enigme Kasandra, naime, krije se mlada zagrebačka pjevačica i manekenka, za koju je Vladimir Delač, u već provjerenom tandemu s tekstopiscem Nenadom Marjanovićem Zulimom, napisao pjesmu pod naslovom Tamno zrno nevjere.

Kaže: 

"Oduvijek sam volio otkrivati mlade, talentirane i još neafirmirane pjevače. To je za mene bio pravi izazov! Ovoga puta mogu slobodno reći da je riječ o pjevačici izuzetnih vokalnih mogućnosti i atraktivnog izgleda, pred kojom stoji vrtoglav uspon među rock-zvijezde naše estrade."

Prosinac 1989.: Pišući nedavno o Vladimiru Delaču, spomenuli smo i njegovu mladu pjevačku nadu, tajanstvenu Kasandru, o kojoj je bilo mnogo nagađanja. Sada vam otkrivamo tko je raskošna ljepotica, inače i - Studijeva suradnica! 

Naime, za nekoliko najava Studijevih nagradnih igara pozirala nam je baš ona, pjevačica i manekenka Davorka Ručević - Kasandra. Na Zagreb-festu pjevat će pjesmu Tamno zrno nevjere. Mladoj pjevačici to nije prvi susret s glazbom; nekada je pjevala u vlastitom sastavu, ime kojega i danas nosi - Kasandra.

TOP, prosinac 1989.: Mnogi su se na nedavno održanom Zagreb-festu zapitali tko je to Kasandra, odnosno otkud se najednom pojavila pjevačica koja je jednoglasnom odlukom novinara proglašena za najbolju debitanticu. O tome, samo za TOP, Kasandra kaže:

"Moje pravo ime je Davorka Ručević. Glazbom se bavim već pet godina i pjevala sam u sastavu Kasandra. Sada sam solistica, a ime Kasandra zadržala sam kao svoje umjetničko ime. Inače, imam 22 godine i bavim se svim onim čime se bave mladi mojih godina. A to znači da uz glazbu volim diskoteke, ples, lijepu garderobu. A za one znatiželjne poruka osobne prirode: nemam dečka! (D. S.)"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.