Ovako Srbe upozoravaju da nose maske: "Inače nećete imati koga zvati na slavu"

Screenshot: YouTube/Instagram

SRBI se ne prestaju sprdati s izjavom doktora Predraga Sazdanovića, ravnatelja Kliničkog centra Kragujevac, koji ih je upozorio da, ako se ne budu pridržavali mjera, - neće imati koga pozvati na slavu.

"Zamislimo jednu situaciju da je danas 15. studenog i da Srbija obara sve dnevne rekorde u broju novozaraženih i da trebate slaviti svoju slavu, recimo Aranđelovdan, a vi nemate koga pozvati, jer su svi koji poznajete ili zaraženi ili na intenzivnoj njezi", rekao je Sazdanović za RTS.

"Ako danas nismo pametni, ako danas ne nosimo maske, nismo pažljivi, ne izbjegavamo ilegalna okupljanja, ne držimo distancu i ne peremo ruke, onda će nam se dogoditi da nećemo imati koga pozvati na svoju slavu, jer će biti masovnog zaražavanja i bit će mnogo bolesnih", zaključio je, a sprdnje su odmah krenule na društvenim mrežama.

"Gospodine, zašto nosite masku? Pa zašto, zato da bih imao koga pozvati na slavu", "Ako svi budu zaraženi onda ćemo se moći zvati", "Znači tako izgleda apokalipsa", "Na slavu se ne zove, na slavu se dolazi", samo su neki od komentara.

Inače, slava je pravoslavni običaj slavljenja obiteljskog sveca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.