Ove lijepe kćeri slavnih manekenki trenutno su najtraženija lica u svijetu modelinga

Foto: Profimedia

KATE MOSS, Cindy Crawford, Gwyneth Paltrow, Heidi Klum, Christie Brinkley, Yolanda Hadid, Pat Cleveland i Vanessa Paradis samo su neka od dobro poznatih imena iz svijeta modne industrije, no u posljednje vrijeme zaštitna lica raznih luksuznih brendova postale su njihove lijepe kćeri, koje su odlučile krenuti njihovim stopama i postati jedne od najtraženijih modela modernog doba.

Kate Moss i Lila Grace Moss Hack

20-godišnja Lila Grace Moss Hack kći je jedne od najslavnijih manekenki, Kate Moss, i osnivača medijske kuće Dazed Media Jeffersona Hacka. Iako je još mlada, Lila je već odradila niz visokoprofilnih manekenskih kampanja za brendove kao što su Marc Jacobs, Chanel i Miu Miu, a pojavila se i na naslovnici očevog časopisa Dazed. Također je s majkom prošetala na modnoj reviji Fendi tijekom Paris Haute Couture Fashion Weeka, a danas je zaštitno lice Calvina Kleina.

Christie Brinkley i Sailor Lee Brinkley-Cook

Sailor Lee Brinkley-Cook 24-godišnja je kći Christie Brinkley, uspješne manekenke 1970-ih, koja je posebno bila poznata po tome što je tri puta zaredom bila na naslovnici časopisa o plivanju Sports Illustrated. Čini se da je Sailor odlučila slijediti put svoje majke budući da često na Instagramu objavljuje svoje fotografije u badićima.

Također je uz majku 2017. godine pozirala za Sports Illustrated, a zajedno su i prošetale pistom na New York Fashion Weeku. Sailor je u međuvremenu potpisala ugovor za IMG Models.

Cindy Crawford i Kaia Gerber

Cindy Crawford živuća je legenda modne industrije. Proslavila se radeći komercijalne poslove, među kojima je najpoznatija njezina kultna Diet Pepsi reklama, a također je bila zaštitno lice Versacea. Tijekom 80-ih i 90-ih svrstavali su je u "velikih pet" supermodela, zajedno s Naomi Campbell, Lindom Evangelistom, Claudijom Schiffer, Christy Turlington i kasnije Stephanie Seymour.

Njena kći Kaia Gerber (21) naslijedila je majčine gene te mnogi tvrde da izgledaju kao blizanke. Kaia je također surađivala s brojnim brendovima kao što su Calvin Klein, Marc Jacobs, Saint Laurent i Versace. U siječnju 2018. Kaijin brat, Presley Gerber, pridružio joj se kao lice globalne reklamne kampanje Calvin Klein Jeansa, a potom je prošetao za Balmain na Men's Paris Fashion Weeku 2018.

Heidi Klum i Leni Klum

Njemačka manekenka i voditeljica Project Runwaya Heidi Klum poznata je po svojim plavim kovrčama i licu supermodela, koje je prenijela na svoju 18-godišnju kćer Leni. 

Leni je u siječnju 2021. debitirala na modnoj pisti otvorivši berlinski tjedan mode, samo mjesec dana nakon što je s majkom krasila naslovnicu njemačkog Voguea.

U međuvremenu je postala zaštitno lice mnogih brendova, a s majkom je u najnovijoj kampanji krajem prošle godine pozirala u donjem rublju za Intimissimi.

Yolanda Hadid, Bella Hadid i Gigi Hadid

Yolanda Hadid započela je svoju karijeru kao mlada manekenka, nakon što je otišla iz Nizozemske u New York te se zatim udala za Mohameda Hadida, a kasnije i za Davida Fostera. Yolandine kćeri, Gigi i Bella, koje su potpisale ugovor s IMG Modelsom, danas su jedne od najpoznatijih i najtraženijih manekenki na svijetu.

Podsjećamo, Bella je 2019. godine proglašena najljepšom ženom na svijetu. Omjeri njenog lica 94.35% odgovaraju "zlatnom rezu", mjeri koja predstavlja fizičko savršenstvo. Magazin GQ također ju je proglasio ženom s najviše stila.

Gwyneth Paltrow i Apple Martin

Iako je Gwyneth Paltrow svjetsku slavu stekla kao glumica, a ne manekenka, njena 18-godišnja kći Apple, koju je dobila u braku s pjevačem Coldplaya Christom Martinom, polako postaje jedno od najtraženijih lica u svijetu modelinga.

Tu joj je sudbinu, još dok je imala četiri godine, prorekao slavni dizajner Karl Lagerfeld, koji je rekao da će plavokosa djevojčica krupnih očiju jednog dana postati "Chanelova djevojka". To se nedavno donekle i obistinilo budući da je Apple sjedila u prvom redu na njihovoj reviji visoke mode, od glave do pete odjevena u Chanel.

Vanessa Paradis i Lily-Rose Depp

Vanessa Paradis bila je glazbenica i filmska zvijezda prije nego što se posvetila modi. Godine 1991. pojavila se na naslovnici pariškog Voguea, a te je godine postala i Chanelova ambasadorica. Od tada je zaštitno lice brojnih kampanja.

Njezina kći, Lily-Rose Depp (23), koju je dobila s Johnnyjem Deppom, također je miljenica mode, a bila je i muza Karla Lagerfelda. Već je nosila brojne revije na pisti i vodila kampanje poput Chanel No.5 L'Eau, a također je počela stvarati ime i u glumačkom svijetu. Uz Timothéeja Chalameta glumila je u Netflixovom The Kingu te je snimila TV dramu The Idol s The Weekndom.

Pat Cleveland i Anna Cleveland

Jedna od najpoznatijih manekenki 60-ih i 70-ih godina, Pat Cleveland, bila je ujedno i jedna od prvih afroameričkih modela te je utrla put većoj zastupljenosti crnkinja na modnim pistama.

Pat je u svojoj karijeri bila zaštitno lice revija mnogih brendova, poput Saint Laurenta, Valentina i drugih, a njezina dramatična prisutnost na modnoj pisti također je doprinijela teatralnosti dizajnera Thierryja Muglera. Na njegovu reviju jesen/zima 1984. godine spustila se obješena o strop, odjevena poput Madonne.

Njezina kći Anna također je postala tražena manekenka, a od majke je naslijedila i osjećaj za industriju. Tako se primjerice za reviju Jeremyja Scotta jesen/zima 2016. pojavila na modnoj pisti u haljini koja se doslovno pušila.

2021. godine su mama i kći zajedno pozirale za ugledni časopis L'OFFICIEL.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.