Ovo je deset najboljih filmova o genijalnim umovima. Slažete li se s izborom?

Screenshot: YouTube

ŠTO zapravo čini genija? Teorija relativnosti, Mozartova glazba, otkrivanje izuma, stvaranje genijalnih slika ili dijete s nevjerojatnom maštom?

Snimljeni su brojni filmovi o radu i umovima genijalaca iz raznih mjesta i različitih područja. Ekipa s portala ranker.com objavila je listu najboljih filmova o genijima tražeći da gledatelji izaberu najbolji svih vremena.

Filmovi na ovom popisu detaljno opisuju živote genija na ovaj ili onaj način - bilo da se radi o više povijesnom pristupu životu Alberta Einsteina u Young Einsteinu ili biografskom pristupu borbama čovjeka koji je bio genij, ali je imao i psihičku bolest kao u filmu A Beautiful Mind. 

Najviše glasova dobio je film Good Will Hunting. Will Hunting, kojeg glumi Matt Damon, buntovni je mladić koji ima izrazito visok kvocijent inteligencije te, umjesto da studira na prestižnom fakultetu, on tamo radi kao domar. Kad profesor matematike (Stellan Skarsgard) postavi svojim studentima matematički zadatak, Will ga anonimno riješi, no njegov talent ubrzo otkriva profesor koji mu ponudi ultimatum - ako želi izbjeći zatvor, morat će ići njemu na satove matematike te psihologu koji bi trebao smiriti njegov buntovni temperament.

 

Evo koji su se filmovi našli na samom vrhu liste. 

10. Martian (2015.)

9. Amadeus (1984.)

8. Sherlock Holmes (2009.)

7. Limitless (2011.)

6. The Man Who Knew Infinity (2016.)

5. The Theory of Everything (2015.)

4. Rain Man (1988.)

3. The Imitation Game (2014.)

2. A Beautiful Mind (2001.)

1. Good Will Hunting (1997.)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.