"Ovo je nacionalna katastrofa": 73.000 ljudi još uvijek zarobljene na festivalu

Screenshot: TikTok

NA DRUŠTVENIM mrežama pojavljuje se sve više snimki s festivala Burning Man koji su Amerikanci prozvali "nacionalnom katastrofom" nakon što su 73 tisuće posjetitelja ostale zarobljene u pustinji zbog kiše i blata koje je nastalo, a po najnovijim informacijama jedna osoba je poginula.

"Kaos je, padala je kiša čitavu noć, stala je prije možda sat vremena. I nitko nigdje ne ide. Sanitarni čvorovi su poplavljeni, a ne mogu dovesti službe ovdje da to isprazne... Ovo blato je toliko ljepljivo, specifično je, lijepi se za cipele. Čizme ti postanu duplo teže", objasnio je jedan posjetitelj na TikToku i snimio trenutnu situaciju na festivalu.

@kristriesitall #Burningman2023 #update #fuckyourburn #cnn #trending #burntok ♬ original sound - Kris Edwards
@babyalinaface #burningman2023 #blackrockdesert #blackrockcity #nevada #playa #festival ♬ original sound - BabyFace
@paulanrodrigues #burningman #rain #disaster ♬ original sound - Paula
@itsmechelsealeigh Its dumping rain here on the playa 😞😂🙏 isnt going to stop for…days? #burningman #theburn #rainingman #sendhelp #rain #storm #hurricane ♬ original sound - Chelsea Leigh
@bryfreeman216 #burningman2023 #naturaldisaster #burningman #burners #blackrockcity #nevada #sparklepony #artcar #interactiveArt #shelterinplace #portapotty ♬ Sun Is Shining - Bob Marley

Oglasila su se i neka poznata imena poput komičara Chrisa Rocka koji je objavio snimku blata.

@thetalkofshame

Burning Man has reportedly been declared a national disaster due to the rain and National Guard is on the way according to former RHOC friend of Dr Deb who is there!

♬ original sound - Kiki Monique
@vanboozled #greenscreenvideo #greenscreen #burningman #burningman2023 ♬ original sound - Vanboozled

Kreću se jedino vozila hitne

Podsjećamo, deseci tisuća posjetitelja festivala Burning Man ostali su zarobljeni u pustinji Black Rock u Nevadi jer je pala kiša.

Posjetiteljima je, javljaju američki mediji, rečeno da ostanu u kampovima te da štede hranu i vodu nakon što je kišna oluja pretvorila čitav festival u gomilu blata. "Kretanje je dopušteno jedino vozilima hitne pomoći. Ako ste u Black Rock Cityju, sklonite se na svoje mjesto i ostanite sigurni", poručili su organizatori i dodali da bi evakuacija mogla potrajati.

Zbog izvanrednih vremenskih uvjeta došlo je i do problema s pražnjenjem sanitarnih čvorova postavljenih u festivalskom kampu, zbog čega se čitavo iskustvo sve brže pretvara u (smrdljivu) noćnu moru. Velik broj posjetitelja nema ni signala na mobitelima.

Festival je trebao trajati do ponedjeljka, no do nedjelje je najavljeno još kiše, pa nije poznato što će biti s festivalom i s posjetiteljima. Program je zasad, naravno, zaustavljen. Inače, problema s festivalom je bilo i na samom početku zbog uragana Hillary.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.