Ovo je najbolje ocijenjena hrvatska serija na IMDb-ju

Screenshot: HRT

AKO pitate korisnike IMDb-ja, najbolja hrvatska igrana serija ikad je serija Prosjaci i sinovi koju su korisnici ove stranice ocijenili s prosječnom ocjenom 9.2. Više od tisuću ljudi na IMDb-ju dalo je svoju ocjenu kultnoj Vrdoljakovoj seriji te se ova ocjena može smatrati reprezentativnom.

Serija o teškom životu u Imotskoj krajini koja prati odrastanje dječaka Matana koji nakon djetinjstva u kojemu je prosio s djedom Kikašem i ostalim ukućanima odlazi u svijet i postaje galantar, oduvijek je jedna od najpopularnijih hrvatskih serija, a HRT ju je reprizirao nekoliko puta.

Serija je snimljena početkom sedamdesetih, ali je prvi put na Televiziji Zagreb prikazana tek 1984. Serija je tijekom premijernog emitiranja imala veliku gledanost i postala je jedna od najpopularnijih domaćih serija, upamćena po legendarnim dijalozima i monolozima. Uloga Matana je postala jedna od najpoznatijih i najpopularnijih u karijeri Rade Šerbedžije. 

Na drugom mjestu je Naše malo misto, na trećem Gruntovčani

Samo mrvicu slabiju ocjenu od Prosjaka i sinova dobile su serije Naše malo misto i Gruntovčani. Obje su serije dobile ocjenu 9.1 na temelju 800, odnosno 700 recenzija gledatelja.

Obje serije su prvi put prikazane početkom sedamdesetih na Televiziji Zagreb.

No koja je od ove tri serije vama najbolja? Glasajte u našoj anketi.

Pročitajte više