Ovo je najbolji chef u Zagrebu po izboru cijenjenog francuskog vodiča Gault&Millau

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

CIJENJENI francuski restoranski vodič Gault&Millau objavio je prvi vodič za Zagreb i okolicu. Na promociji novog lokalnog vodiča proglašeni su najbolji zagrebački chefovi.

Najboljim je proglašen chef Tvrtko Šakota iz NAV-a.

Među najboljim chefovima u Zagrebu i okolici su još i Ana Grgić-Tomić iz Zinfandel’sa i Le Bistra, Matija Bogdan iz restorana ManO te Hrvoje Kroflin iz restorana Man02. Na listi je i Bruno Vokal iz Noela, zatim Marin Rendić iz Bistro Apetita by Marin Rendić, Ivo Sučević iz Dubravkinog puta, Vesna Miletić iz Tača, Stipan Iličić iz Balona te Matija Bregaš iz Baltazara i Filip Horvat iz TheAtrium by Filh.

Izdanje vodiča je dvojezično (na hrvatskom i engleskom jeziku) te sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica Zagreba i okolice.

Gault&Millau jedan je od dva najrelevantnija gastronomska vodiča na svijetu te jedan od najjačih brendova na međunarodnoj gastronomskoj sceni. Pokrenut je 1965. u Francuskoj i danas izlazi u dvadesetak zemalja.

Šakotin prvi samostalni restoran

Tvrtko Šakota otvorio je restoran NAV 2019. godine. To je ujedno njegov prvi samostalni restoran, a mnogi ga nazivaju "najmodernijim restoranom u Hrvatskoj".

"Moja želja je kuhati slobodno, tražiti savršene kombinacije okusa, mirisa i tekstura i izvlačiti najbolje iz svake namirnice. Sretan sam što imam priliku raditi ono što volim, a moram zahvaliti i mojem timu koji me prati na ovom putovanju", stoji u Šakotinom predstavljanju na službenoj stranici restorana.

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.

Index Recepti
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.