Ovo je najgledanija serija na Netflixu. Gledatelji pišu: Pogledao sam je za jedan dan

Foto: Press

AKO STE u potrazi za serijom koja izaziva ovisnost i koju ćete pogledati za jedan vikend, na Netflix je stigla serija 3 Body Problem, znanstvenofantastično "remek djelo" (kako ga opisuju kritičari) koje je trenutno najgledaniji sadržaj na platformi u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

Serija na kojoj su radili tvorci Igre prijestolja, David Benioff i D. B. Weiss, te Alexander Woo bazirana je na istoimenom romanu kineskog autora Liua Cixina. Radnja prati skupinu znanstvenika koji se pripremaju za najveću prijetnju s kojom se čovječanstvo ikada susrelo.

 

Zvijezda serije je astrofizičarka Ye Wenjie čiji je otac ubijen tijekom Kineske kulturne revolucije. Godinama kasnije ona je regrutirana u vojsku i dio je tajne misije čiji je cilj uspostavljanje kontakta s izvanzemaljcima.

Glumačku postavu čine Marlo Kelly, Saamer Usmani, Jess Hong, John Bradley, Jovan Adepo, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Benedict Wong, Alex Sharp, Eiza González i druge zvijezde. Serija ima ukupno osam epizoda.

Već se planira i druga sezona

Časopis Esquire piše da je budžet za 3 Body Problem iznosio oko 25 milijuna dolara po epizodi, što seriju čini jednom od najskupljih Netflixovih serija dosad. A izgleda da se i isplatilo. Samo pet dana nakon objavljivanja serija već ima ocjenu od 78 posto na Rotten Tomatoesu.

"Obožavam ovaj ludi koncept u seriji", "Pogledao sam je za jedan dan", "Ne mogu prestati gledati", pišu oduševljeni gledatelji na društvenim mrežama. Prije nego što je serija i stigla na Netflix, tvorci su otkrili da već planiraju i drugu sezonu, iako još nije službeno potvrđena.

Kako prenosi Collider, Benioff i Weiss predviđaju da će im trebati najmanje tri ili četiri sezone da ispričaju cijelu priču, sa završetkom istim kakav je onaj u originalnim knjigama. Uz to, Benioff je komentirao da je ideja u prve dvije sezone prikazati radnju iz prve i druge knjige.

"Za drugu sezonu već sada imamo nešto bolje od grube ideje. Puno smo dalje u planiranju od faze grubih ideja. Za radnju poslije toga ne znamo, znate, što su stvari udaljenije, to je i pogled na njih maglovitiji", ispričao je Benioff u razgovoru za Collider.

Serija izazvala kontroverze u Kini

Oprez! U nastavku slijede spojleri

Serija je pažnju privukla i u Kini iako Netflix tamo nije dostupan. Kinezi su ostali u šoku nakon jedne scene koja se pojavljuje na samom početku. U prvoj sceni prve epizode vidimo kako pripadnici Crvene garde provode linč nad profesorima jednog fakulteta. 

Među njima je bio Wenjiejin otac, ugledni profesor fizike koji odbija opovrgnuti teoriju relativnosti i teoriju velikog praska, zbog čega ga Crvena garda brutalno pretuče na smrt. Cijelom događaju svjedočila je Ye Wenjie, koja je nakon smrti svog oca poslana u radni logor.

Prva scena serije izazvala je lavinu reakcija u Kini. Iako je kineska kompanija Tencent prošle godine snimila svoju adaptaciju romana 3 Body Problem, kineska verzija serije nema prikaz scene linča.

Prema portalu Screen Rant dio gledatelja bio je u šoku zbog same brutalnosti scene, dok je drugi dio smatrao da je Netflix pretjerao te da Crvena garda nije bila tako nasilna. Neki Kinezi smatraju da Netflix namjerno pokušava prikazati Kinu u lošem svjetlu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.