212 milijardi pregleda: Ovo je najpopularniji YouTube kanal na svijetu

Screenshot: YouTube

NAJPOPULARNIJI YouTube kanal već godinama je kanal T-Series na koji je preplaćeno 243 milijuna ljudi. Kanal ne pripada ni Mr. Beastu niti nekoj američkoj pop zvijezdi, naprotiv. Veliki dio svijeta nema pojma što se na njemu piše, pjeva ili govori. T-Series je na hindu jeziku i registriran je u Indiji te je drugom najpopularnijem kanalu na svijetu, američkom Cocomelonu koji broji 160 milijuna pratitelja - nedodirljiv.

T-Series je skupio nevjerojatnih 212 milijardi pregleda.

Što je to uopće?

Super Cassettes Industries Private Limited, koji posluje kao T-Series, indijska je glazbena izdavačka kuća i tvrtka za filmsku produkciju. Prvenstveno je poznat po soundtrackovima bollywoodske glazbe i indi-pop glazbi. Od 2014. T-Series je najveća indijska izdavačka kuća s do 35% udjela na indijskom glazbenom tržištu, a slijede je Sony Music India i Zee Music.

Na YouTubeu T-Series ima mrežu s 30 kanala. Na glavnom kanalu prvenstveno se prikazuju glazbeni spotovi, kao i filmske najave. Postao je najgledaniji YouTube kanal u siječnju 2017. Kanal T-Series primarno prikazuje sadržaj na hindskom jeziku, a povremeno i na nekoliko drugih jezika, uključujući bhojpuri, pandžabi i engleski. 

Najpopularniji video ima 1.5 milijardi pregleda

Najpopularniji video na ovom živopisnom kanalu ima 1.5 milijardi pregleda. Video ima naziv Vaaste Song: Dhvani Bhanushali, Tanishk Bagchi | Nikhil D | Bhushan Kumar | Radhika Rao, Vinay Sapru, a objavljen je prije četiri godine.

Baby Shark ostaje najpopularniji YouTube video svih vremena

Navedeni video daleko je, pak, od najpopularnijeg pojedinačnog videozapisa na YouTubeu. Najpopularniji video na YouTubeu je i dalje Baby Shark song koji je u posljednjih sedam godina skupio nevjerojatnih 12 milijardi pregleda.

Drugi najpopularniji video na YouTubeu je Despacito, koji broji nešto više od osam milijardi pregleda. Treći najpopularniji videozapis na YouTubeu, sa 6.7 milijardi pregleda je video za dječju pjesmu Johnny Johnny Yes Papa.