Ovo je službena himna Europskog prvenstva, evo zašto su mnogi bili protiv nje

Foto: Profimedia

Službenu pjesmu Europskog prvenstva u nogometu izvode DJ sastav Meduza, OneRepublic i Leony, a nakon što je objavljena neposredno pred Euro izazvala je brojne kritike.

Talijanski DJ sastav, američki pop-rock bend i njemačka pop pjevačica udružili su se kako bi stvorili "himnu" ovogodišnjeg prvenstva. Pjesma nosi naziv Fire, a dosad je na YouTubeu pregledana 1.8 milijuna puta. U prosincu 2023. godine je objavljeno da su Meduza, OneRepublic i njemačka pjevačica Kim Petras izabrani za izvođače pjesme prvenstva, a u ožujku 2024. je objavljeno da se Petras povukla iz produkcije.

Brojne kritike

Nju je zamijenila Leony, 26-godišnja pjevačica koja posljednjih godina osvaja top liste najslušanijih pjesama u Njemačkoj, a unatoč slavnim imenima koja su surađivala na njezinom stvaranju, službena himna Eura nije naišla na pozitivne reakcije slušatelja.

Naime, s obzirom na to da Fire nije samo službena himna prvenstva već bi i trebala svirati na stadionu nakon svakog zabijenog gola, mnogi su nakon objavljivanja pjesme smatrali da bi službena himna trebala biti pjesma Major Tom pjevača Petera Schillinga, zbog čega je bila pokrenuta i peticija.

Nakon objave pjesme Leony je na društvenim mrežama javno objavila hejterske komentare koje je primila. "Ne razumijem kako možeš toliko mrziti pjesmu i mene. Ali sad me to ostavlja hladnom jer se jako veselim Europskom prvenstvu i osjećam se počašćenom što na pjesmi mogu raditi s tako velikim umjetnicima", rekla je pjevačica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.