Ovo sigurno niste znali: Google Translate istog trena prevodi ono što snimate kamerom mobitela

Screenshot: Youtube

IAKO većina korisnika Google Translate koristi na tradicionalni način, on je u posljednje vrijeme toliko napredovao da može prevoditi tekst koji vi snimate kamerom. Zvuči poput nečega iz filmova znanstvene fantastike, no uistinu je tako.

Sve što je potrebno jest da otvorite aplikaciju na svom mobitelu, kliknete na ikonu kamere i usmjerite objektiv prema tekstu koji želite prevesti, bilo da je riječ o novinama, znaku na ulici, priručniku za neki aparat i slično. Prijevod će vam se pojaviti gotovo istog trena na zaslonu mobitela, a za to vam nije potrebna čak ni internetska veza.

Štoviše, prijevod će biti sličnog fonta onome na kojem je natpis na stranom jeziku.

Osim toga, Google Translate može prevoditi i govor.

Krajem srpnja ove godine broj jezika s kojih i na koje Google Translate tako prevodi povećao se na 27, a prijevod govora postao je mnogo brži i jednostavniji. Naime, u zemljama u razvoju spore internetske veze mogu otežati korištenje mnogih online aplikacija. Stoga je Google krajem srpnja odlučio poboljšati prijevod govora, kako bi bio brži i prirodniji čak i na sporim mrežama.

"Pred nama je još mnogo posla, više od polovice sadržaja na internetu je na engleskom jeziku, kojeg govori samo 20 posto stanovništva. Ove promjene srušit će još neke barijere, omogućavajući vam bolju komunikaciju i dobivanje informacija koje su vam potrebne", poručili su tada iz Googlea. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.