Ovo su policajci koji su ušli u požar da bi spasili nepokretnu ženu i njenog psa

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

FRANJO VIDOVIĆ, Danijel Štulec i Josip Kordić službenici su Mobilne jedinice prometne policije koji su u subotu spasili nepokretnu 21-godišnjakinju kojoj je požar zahvatio kuću. 

"Uočili smo požar kuće uz državnu cestu D1. Vidjeli smo da je požar u tijeku pa smo išli vidjeti što se događa. U tom trenu nije bilo nikoga, a bio je jak vjetar, išli smo po vatrogasni aparat i išli gasiti. Pridružio nam se i još jedan gospodin sa svojim aparatom. Došla je i jedna susjeda koja je rekla da bi u kući mogla biti mlađa ženska osoba, kolega Franjo je došao do prozora i vidjeli smo da osoba sjedi na podu", ispričao je jedan od policajaca.

"Ušli smo u kuću, nije bilo drugog izbora, podignuli je i odveli je van na dvorište. Došle su i susjede koje su pomogle pa smo je odveli kod njih u kuću da se utopli. U kući je bio i manji pas i njega smo iznijeli, što ćemo, svakoga koga smo vidjeli smo iznijeli", prisjetio se.

Službenici Mobilne jedinice prometne policije su prilikom obavljanja svojih redovnih zadaća na području Karlovca u subotu oko 12:50 uočili požar obiteljske kuće. Odmah su izvijestili Operativno-komunikacijski centar PU karlovačke i vatrogasce te pristupili gašenju s nekoliko protupožarnih aparata.

Kako se požar sve više širio, postojala je opasnost da do dolaska vatrogasaca zahvati cijelu kuću te su policijski službenici ušli u kuću kroz prozor da bi provjerili nalaze li se u njoj ljudi. Ulaskom u jednu od prostorija na podu su zatekli mlađu žensku osobu, koju su iznijeli kroz prozor i prenijeli je na sigurno. Utvrđeno je da se radi o nepokretnoj mlađoj ženi, osobi s invaliditetom.

Sve se dogodilo u obiteljskoj kući obitelji Gorščak u mjestu Goljak Draganićki. 21-godišnjakinja Indira boluje od cerebralne paralize, a policajci su uz nju spasili i njenog psića, Bibu.

 

 

Pročitajte više