Pacijentica se požalila na bol u uhu i šokirala se kada je saznala što je unutra

Foto: Facebook

PRVI dan na poslu može donijeti brojna iznenađenja, a jednoj tajlandskoj doktorici zauvijek će ostati u pamćenju. Ta 25-godišnja liječnica Varanya Nganthavee s Tajlanda radila je svoju prvu smjenu u bolnici u Bangkoku i doživjela vrlo neobičan slučaj - došla joj je pacijentica s gušterom u uhu koja nije ni znala da je živi mališan unutra.

Dr. Nganthavee pacijentici je u uho nakapala anestetičke kapljice prije nego što je mogla biće izvući pincetom. Liječnica tvrdi da je mislila kako će naći insekta, a onda je izvukla malog, živog guštera. Kako je otkrila, u njenom uhu je živio dva dana, no nije joj jasno kako je uspio ući, prenosi Daily Mail.

Liječnica je fotografije podijelila na Facebooku i napisala: "Ovo je bio moj zadnji slučaj danas... Jako sam zbunjena. Kako je toliki gušter uspio ući u tako malu rupu?".

Prema pisanju tajlandske turističke stranice, ovo se u njihovoj zemlji ne događa tako rijetko. "Kućni gekoni su česta pojava. Inače su svijetlosmeđi, no mijenjaju boju u različite nijanse. Njihova koža je tanka i prilično glatka, a narastu do 10 centimetara. Također, proizvode specifičan glasan zvuk, a malena stopala omogućavaju im penjanje i trčanje po stropovima i zidovima", kažu.

Nakon što ga je uspješno uklonila, Nganthavee je brinulo to da bi u uhu pacijentice mogli biti preostali dijelovi repa i nogu pa ju je naručila na pregled kod otorinolaringologa idući dan. Na sreću, sve je dobro prošlo, a liječnica je dobila pohvale zbog odličnog rješavanja problema.

"Liječnik je potvrdio da je uho čisto i da nema ostataka guštera u njemu, jako sam sretna. Također me pohvalio da radim dobar posao... Mogla bih zaplakati", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.