Papa pozvao komičare u Vatikan: "Redovito se molim da mi Bog da smisao za humor"

Foto: EPA

Papa Franjo, koji kaže da se redovito moli da mu Bog da smisao za humor, primit će glumce iz cijelog svijeta na kulturnom događaju u Italiji kako bi "proslavili ljepotu ljudske raznolikosti", objavio je u subotu Vatikan.

Whoopi Goldberg, Jimmy Fallon, Conan O'Brien i Chris Rock bit će među više od stotinu uzvanika u Vatikanu 14. lipnja. Papa "priznaje značajan utjecaj koji umjetnost komedije ima na suvremenu kulturu", navodi se u priopćenju Vatikana. Britanski komičar Stephen Merchant, jedan od scenarista televizijske serije Office, i talijanski komičar Lino Banfi bit će također nazočni na događaju.

Sastanak će se održati u petak ujutro, prije nego što papa otputuje u Pugliju na summit čelnika skupine G7. "Sastanak pape Franje i svjetskih komičara ima za cilj slavljenje ljepote ljudske raznolikosti i promicanje poruke mira, ljubavi i solidarnosti", po Vatikanu.

Goldberg mu ponudila ulogu

Audijenciju su organizirali vatikanski Dikasterij za kulturu i obrazovanje i Dikasterij za komunikacije. Goldberg je prošlog mjeseca u intervjuu rekla da je papi ponudila epizodnu ulogu u komediji Sister Act 3, u kojem će ponoviti svoju ulogu pjevačice koja se sklonila u samostan i organizirala zbor.

“Rekao je da će vidjeti kako stoji s vremenom”, odgovorila je u šali Goldberg na pitanje je li papa prihvatio njezinu ponudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.