Pedro Pascal navodno je imao 757 posto veću plaću od Belle Ramsey

Foto: YouTube

OBOŽAVATELJI serije The Last of Us pokrenuli su veliku raspravu na društvenim mrežama zbog tvrdnje da je glumac Pedro Pascal, koji tumači lik Joela, imao 757 posto veću plaću od Belle Ramsey, koja tumači Ellie, iako oboje imaju glavne uloge.

Produkcijski je ovo bila jedna od skupljih HBO-ovih serija. Stajala je oko 10 do 15 milijuna dolara po epizodi, a prema podacima do kojih je došao Variety još 2021. godine, Pascal je po epizodi dobio čak 600 tisuća dolara, dok je Ramsey dobila svega 70 tisuća dolara.

Premda ove cifre nisu službeno potvrđene, fanovi na Twitteru debatiraju jer je Pascal navodno imao točno 757 posto veću plaću od Belle. Dio ljudi brani tezu objašnjenjem da je Pascal već etablirani veteran glume, a da se Ramsey tek probija, no drugi naglašavaju da je ona također prisutna u svijetu glume već godinama i da je imala zapaženu ulogu u seriji Game of Thrones.

 

"Mizoginija na najjače"

"Ako je to zaista istinit podatak, onda valja naglasiti da je Bella glumila vrlo popularan lik u Game of Thrones serijalu. Mislim da bi trebala dobiti veći honorar jer ima dosta iskustva i to se itekako vidi", piše jedan korisnik Twittera.

"Čini mi se da bi Bellu vrlo lako mogla glumiti i neka druga glumica, ali nisam siguran za Joela i Pedra", konstatira drugi korisnik.

"Mislim da bi Bellu trebali više platiti sljedeće sezone, ali ako ćemo realno, Pedro je veteran i donio je gomilu iskustva sa sobom, a ona je tek početnica", piše treći.

"Pa tako vam je to ako jedan glumac ima 30 godina iskustva i neke veće uloge, a za drugog gotovo nitko nije čuo", piše jedan tviteraš.

Bilo je i onih koji su se uznemirili zbog tvrdnje da je glumac znatno plaćeniji od glumice jer je muškarac. "Svima vama koji tvrdite da je Pedro etabliraniji i da zato mora imati veću plaću: Biste li željeli da vam muški kolege na poslu iz istog razloga imaju veće plaće, a rade isti posao kao i vi? Ne? To se zove neravnopravnost spolova", stoji u jednom od komentara.

"Mizoginija na najjače", "Bella je jača glumica od njega, imala je zapaženiju ulogu u Game of Thronesu", "Ona se pojavljuje na ekranu možda i više od njega, kako je moguće da ima tako malu plaću", samo su neki od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.