Petra Divac o porukama koje joj je slao očev prijatelj: Imam traumu za cijeli život

Foto: Instagram

PRVO je u javnost prošlog tjedna izašla vijest da je proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac fizički napao nogometaša Nišu Saveljića, s kojim je dotad bio prijatelj, jer je slao njegovoj kćeri Petri poruke preko Instagrama. Zatim su objavljene i same poruke, a sad se o svemu oglasila i Petra Divac.

"Glavni razlog moje izjave je da najprije dam glas sebi, a i svim djevojkama i ženama koje su doživjele ili proživljavaju seksualno nasilje ili seksualno uznemiravanje koje žene jako dobro razumiju da ostavlja traume za cijeli život. Imala sam 21 godinu u vrijeme kada mi se to dogodilo. To se dogodilo u mojoj kući, gdje živim s roditeljima, gdje sam se osjećala i najsigurnije i najzaštićenije. Poruke neprimjerenog sadržaja slao mi je otac mog prijatelja te očev poznanik s kojim ima mnogo zajedničkih prijatelja", rekla je za Kurir.

Kazala je da mu na poruke nije odgovarala, ali da joj je Saveljić svejedno nastavio pisati te dodala da joj je to bilo toliko traumatično da je zatražila pomoć psihologa koji joj je savjetovao da "sve poruke spremi jer mu ovo sigurno nije prvi put".

"On je za mene bio autoritet i gledala sam ga s poštovanjem i povjerenjem, a on je to zlorabio. Nakon nekoliko seansi smogla sam hrabrosti reći roditeljima, jer bez da sam im rekla, htjela sam ih na neki način zaštititi", rekla je i dodala kako ju je nakon toga zvao i slao glasovne poruke u kojima joj je pokušavao objasniti da ga nije razumjela i inzistirao da mu odgovori na pozive, gdje je također rekao da će se kazniti za ono što je učinio.

Želi da njezin primjer pomogne drugim djevojkama

Tvrdi da je Saveljić nakon toga počeo zvati njezinu majku i objašnjavati joj da ga Petra nije dobro razumjela te da joj se nakon toga javilo nekoliko djevojaka i žena koje su imale slično iskustvo kao ona.

"Njegov sin poslao mi je poruku i ispričao se i ogradio od ponašanja svog oca u svoje ime te ime svoje sestre i njihove majke. Svjesna sam da to nikada ne bi izašlo na vidjelo da nisam kći mog oca", rekla je Petra.

"Ali iako mi se ne sviđa što je sve izašlo u javnost, jer mi vraća traumu, želim to iskoristiti da budem glas svim ostalim djevojkama da, ma koliko im je neugodno, ne krive sebe i kažu roditeljima i potraže adekvatnu pomoć. Iako, nažalost, većina društva još uvijek ne vidi posljedice toga na žene", dodala je.

Podsjetimo, Vlade Divac je Saveljića navodno fizički napao krajem prosinca prošle godine, a incident se odvio u restoranu drugog poznatog srpskog košarkaša, Dejana Bodiroge. Do sukoba je došlo zbog toga što se Petra Divac požalila ocu da joj njegov prijatelj šalje poruke preko Instagrama i da joj se nabacuje.

"Iskreno ne bih volio da znaju. Baš mi je glupo. Ja ovako iskusan sam se postidio. Prvi put u životu da osjetim energiju kod nekog tako mlađeg. Oprosti", stoji u jednoj od poruka koje joj je Saveljić poslao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.