Piersa Morgana napadaju zbog novog intervjua: "Zašto njemu daješ medijski prostor?"

Foto: EPA

Piers Morgan suočava se s kritikama zbog intervjua s Andrewom Tateom, samoprozvanim ženomrscem koji trenutno čeka suđenje u Rumunjskoj zbog optužbi za silovanje i trgovinu ljudima. Tate je uhićen 2022. zbog optužbi za silovanje, trgovinu ljudima i organizirani kriminal.

Voditelj je prošli tjedan razgovarao s Tateom, koji je u kućnom pritvoru u Bukureštu, a intervju bi trebao biti emitiran u ponedjeljak navečer (20. studenog). Odluka da medijski prostor da Tateu i njegovom bratu Tristanu, koji će također sudjelovati u intervjuu, izazvala je bijes na internetu.

Ljudi pišu: "Zašto mu daju pozornost?"

Dr. Charlotte Proudman, odvjetnica i aktivistica za ravnopravnost spolova, napisala je: "Upravo sam čula da se Piers Morgan navodno vraća iz Rumunjske nakon intervjua s Andrewom Tateom, samoproglašenim mizoginom.

Tko bi normalan dao medijski prostor čovjeku koji čeka suđenje za silovanje i trgovinu ljudima? Koga briga što ima za reći? Hajde da čujemo glasove preživjelih." 

"Zašto mu daju pozornost? To je doslovno pola problema u širenju njihove mizoginije", "Sram te bilo, Piers", "Samo će širiti mržnju i mizoginiju", neki su od komentara na X-u (bivšem Twitteru).

Morgan je nakon burnih reakcija u Talk TV-u rekao da je razgovarao s Tateom o pitanjima toksične muškosti. "Nije tako pametan kao što misli, ali je pametan tip", opisao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.