Pilot snima nevjerojatne fotke oluja, polarnog svjetla i zvjezdanog neba na visini od 12.000 metara

Foto: Instagram

CHRISTIAAN VAN HEIJST, 34-godišnji nizozemski pilot, u zraku je proveo više od osam tisuća sati.

Osim što je profesionalni pilot, Christiaan je strastveni bloger i fotograf koji na svojem Instagramu redovito objavljuje nevjerojatne fotografije snimljene iz pilotske kabine.

Na Instagramu ga prati gotovo 68 tisuća ljudi, a bilo da se radi o polarnom svjetlu, izlascima sunca ili zvjezdanom nebu njegove fotke zaista oduzimaju dah.

"Moje fotografije zajedno pokazuju kako to izgleda letjeti nebom i vidjeti stvari koje su nedostupne ljudima. Postoje pogledi u kojima su ljudi mogli uživati samo posljednjih stotinjak godina otkad postoje moderni zrakoplovi. Prije toga vidjele su ih samo ptice", rekao je za nizozemski Haarlem.

Christiaanove fotografije nastale su na visini od 12 tisuća metara.

"Na toj visini obuzme te snažan i smirujući osjećaj samoće dok sjediš u kokpitu, a ispred tebe se prostiru tisuće kilometara horizonta. Želim sačuvati te jedinstvene slike i podijeliti ih s drugima", kaže on.

Ispričao je da ga letenje oduševljava od njegove četvrte godine, a pilotsku je dozvolu dobio već s 18. godina.

Profesionalni je pilot 14 godina, a za cijelo to vrijeme se ne razdvaja od fotoaparata, neumorno bilježeći nebeske pojave. 

"Polarno svjetlo još uvijek smatram jednim od najmagičnijih i najinspirativnijih fenomena, bez obzira koliko ga često vidim. Nadzemaljski je osjećaj vidjeti ga iz te perspektive i uvijek me podsjeti koliko smo mali i nebitni u usporedbi s vremenom", zaključio je Christian.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.