Pitali smo jeste li na strani vatrogasaca ili pizzerije u Trogiru, evo što ste rekli

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SLAVONSKI vatrogasci nedavno su podijelili neugodno iskustvo koje su doživjeli u jednoj pizzeriji u Trogiru. O svemu se oglasila i vlasnica pizzerije, rekavši da ne vidi problem i da u većini restorana nije dozvoljeno unositi vlastito piće. 

Zatim smo vas u anketi pitali na čijoj ste strani - vatrogasca ili vlasnice pizzerije. Više od 40.000 čitatelja Indexa glasalo je u anketi, a rezultat je sljedeći - 59 posto čitatelja je na strani vatrogasaca, dok je 41 posto vas na strani vlasnice pizzerije. 

Ispod članaka brojni su komentatori pisali vlastita mišljenja o situaciji.  

"Najprije, donositi vlastito piće u lokal koji ga poslužuje je krajnje nepristojno. Drugo, neka se pojavi inspekcija, nađe bocu na stolu ili oko stola, koje nema na računu, ide kazna lokalu, gazdi i konobaru. Možeš se ti pravdati do jutra da je to gost sam donio, ali nema pomoći", napisao je jedan čitatelj.

"Vatrogasci su naši heroji koji riskiraju vlastiti život za sveopće dobro. Međutim, kada u civilu uđu u restoran, tada su samo gosti, kao vi ili ja. Možemo raspravljati o pravilima, koja bi trebala biti ista za sve, a znamo da nisu. Recimo da uđe poznata faca, tada pravila u većini slučajeva ne vrijede. Dakle, generalna populacija i vatrogasci u civilu ovise o raspoloženju vlasnika i njegovoj volji. Znajući to, birajte lokale u kojima ćete se osjećati dobrodošlo. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame", dodao je drugi.

"1. Gazda je gazda i njegova pravila su zakon, a kome ne paše, ide u drugi lokal (barem lokala ne fali). 2. Unošenje pića i hrane u restorane je dokaz NEKULTURE, pa bio to i anemični heroj. 3. To što je netko vatrogasac, koji je plaćen za taj posao, ne razlikuje ga od konobara ili zidara po pravima... 4. Ako gazda uredno plaća ovoj vukoje*ini poreze i ostali REKET, onda bi ga ova država trebali i štititi, barem to mafija nudi za reket, pa zašto ne bi i vukoje*ina. 5. Primitivaca na Jadranu ima više nego korone ovo ljeto", napisao je treći.

"Dok su oni spašavali njihove kuće, lokale, pa i taj posao, ona je radila mirno. Zaslužili su širom otvorena vrata i barem besplatnu pizzu, a ne ovakav pristup. Drugi put neka razmisle idu li na teren", nadovezala se čitateljica.

"Vatrogasci su imali pravo donijeti svoje piće jer su naručili pizze, znači nisu sjedili tu mukte, no bahatluk ugostitelja nema granica", piše u komentarima čitatelja.

Podsjetimo, vatrogasci iz Slavonije su na internetu napisali negativnu recenziju za jednu pizzeriju u Trogiru. Napisao je, između ostalog, da nisu naručili piće pa im je konobar poručio da ne mogu zauzeti stol ako ništa ne piju i da pizzu mogu dobiti za ponijeti. Poslije im je, kako je napisao vatrogasac, konobar rekao da se premjeste u "u neki ćošak gdje je šank" i tamo čekaju. 

"Tu nam je pukao film, tražimo novce nazad i poniženi odlazimo uz glasno negodovanje. Dno dna, sramota za hrvatski turizam", napisao je vatrogasac.

Poslije se oglasila vlasnica pizzerije.

"Ne vidim zašto je problem to što smo ih upozorili na pravila koja vrijede u restoranu. Mislim da u većinu restorana, a ne samo kod nas, nije dozvoljeno unositi vlastito piće. Isto tako, netko tko čeka pizzu za ponijeti, ne treba sjediti za stolom koji je pripremljen za posluživanje obroka u restoranu", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.