Pitali smo ljude u Zagrebu što znači ovaj prometni znak. Nisu se proslavili

Video: Index

PITALI smo ljude u Zagrebu što znači prometni znak za raskrižje ceste s istom važnošću, a malo je reći da se nisu baš proslavili odgovorima. 

"Ne znam, da se ne može proći ili tako nešto?" nagađao je jedan dečko, dok je druga prolaznica odgovorila kako misli da je to znak za prijelaz preko pruge. 

@index.hr Znate li što znači ovaj prometni znak? #indexhr #prometniznak #promet #autoskola #kviz #quiz #zagreb #croatia #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Zabrana paljenja vatre, parkiranja, prometa... 

"Neka zabrana paljenja vatre ili nečega, što ja znam", nagađala je djevojka, dok je jedan tip ispalio: "Nema parkiranja? Ne, nema šanse, nemam pojma. Pruga bez signalizacije." 

"To je zaustavljanje, jel?", "Da moram obratiti pažnju, usporiti...", "Da nema prolaza", samo su neki od odgovora. 

"Zabranjeno je, čim je križ. Zabranjen promet", zaključila je jedna gospođa, dok je drugi gospodin objasnio: "To može sličiti samo na neko raskrižje", a treća se prisjetila: "Prednost imaju samo automobili s desne strane." 

Što točno znači ovaj znak? 

Znak je upozorenje na raskrižje na kojem morate propustiti vozila koja vam dolaze s desne strane. Na njemu vrijedi pravilo desne strane, koje kaže kako je na raskrižju ceste iste važnosti ili u susretu s drugim vozilom vozač dužan propustiti vozilo koje se nalazi s njegove desne strane.  

Nadalje, ovo je pravilo prema kojem je vozač vozila koje skreće lijevo dužan propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svog kretanja ili skreće desno. Inače, većina je priznala da nikad nije vidjela ovaj znak, koji se u pravilu postavlja na cestama izvan naselja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.