Pitali smo Zagrepčane da nam nabroje hrvatske rijeke u 30 sekundi. Neki su podbacili

Video: Index

ODLUČILI smo testirati znanje Zagrepčana pa smo im postavili naizgled jednostavan zadatak - zamolili smo ih da u 30 sekundi nabroje hrvatske rijeke. Međutim, ispostavilo se da to baš i nije tako jednostavan zadatak. 

Trava ili Drava? 

"Sava... Isuse, čekaj. Jedino znam Savu", uhvatio se za glavu jedan prolaznik, pa smo mu odlučili pomoći i pitali ga koja se rijeka spominje u hrvatskoj himni, a on je pitao pomoć prijatelja pa ispalio: "Trava."

@index.hr Koje rijeke postoje u Hrvatskoj i možete li ih nabrojati u 30 sekundi? #indexhr #rijeke #hrvatska #kviz #quiz #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Drugi je prolaznik kao iz topa nabrojao devet hrvatskih rijeka. Svojim se znanjem pohvalila i jedna prolaznica koja je nabrojala sedam rijeka (Kupa, Odra, Sava, Drava, Mura, Mrežnica, Krka), a dobro je prošla i jedna djevojka, koja je uspjela nabrojati 11 rijeka. 

Neki su se proslavili 

"A joj", uzdahnula je prolaznica na početku i zatim nabrojala šest rijeka. Jedan dečko uspio je navesti čak 12 rijeka, a posljednji dečko kojeg smo ispitali pohvalio se znanjem i nabrojao čak 14 hrvatskih rijeka i tako pobijedio u ovom malom kvizu znanja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.